Creatissimo blog in English:

Dobrodošli...

... na CREATISSIMO blogu ..., mestu za ustvarjanje in o ustvarjanju! Ste (ali bi radi bili) kreativni? Pridružite se nam in delite z nami vašo ustvarjalnost, misli, želje, trike, ideje itd. Osredotočili se bomo na kreativni proces, zato ne skrbite, če 'niste talentirani' (kmalu boste videli, da ste!!).
Zaželjeno so-delovanje, zato: pridružite se čim prej!

!!PS: ustvarjajte si dneve po svoji meri! Srečno!!

Do you want to read MY BLOG IN ENGLISH? Don't translate! - Go here!

15. 12. 10

Ni besed...

...ki bi pomenile več kot besedica hvala.



Že čakate na novo objavo, novo vprašanje? Ste me kaj pogrešali, ker sem bila (pre)dolgo tiho?

Povem vam, tole objavljanje me je popolnoma iztirilo iz načrtovane poti. Nisem pričakovala tako odprtih odgovorov, globokih misli, poglabljanj v napisano, celo osebnih kontaktov po mailu. Vse skupaj sem si zamislila resnično bolj igrivo, lahkotno.

A sedaj sem čisto prevzeta nad vašimi odzivi! In vesela sem, da je ta igrarija postala tako osebna, topla in nas zbližala! Toliko energije se je nateklo k meni, da jo komaj še prenašam! - vznemirjenje, da ne morem spati, 'metuljčki' v trebuhu, smejoča duša... Le kako naj na vse to rečem le to malo, skromno besedico hvala?

Hvala, hvala, hvala, hvala, hvala... Ni dovolj! Ne pove dovolj!
Rada bi besedo, ki bi povedala, da sem hvaležna. Rada bi besedo, ki bi opisala občutke radosti, ker se mi je povrnilo upanje in vera, da so stvari mogoče. Rada bi besedo, ki bi vse toplo objela in vas zaščitila pred hudim. Rada bi besedo, ki bi bila več kot 'hvala'.

Moja prejšnja objava o željah in sanjah je zanetila iskrice, iskrice upanja! Oglasile so se osebe, ki želijo pomagati in mi vrnile upanje, da so tudi pri nas sanje mogoče. Res sem že skoraj začela verjeti tistim, ki so mi govorili, da pri nas pa ja 'to' ni mogoče, sedaj pa so se oglasile dobre duše, ki še imajo vero in moč za podporo in pomoč. Tega decembra zagotovo ne bom pozabila!! Ko bi le znala besedo, ki bi pomenila več kot besedica hvala!


No, sem se pa sedaj zaradi tega znašla v majcenih 'težavah'. Pripravljati (beri: ustvarjati) naj bi se namreč morala za sejem v Zagrebu, kamor grem čez vikend. Toda 'metuljčki' v želodcu, vznemirjenje, navdušenje, veselje, hvaležnost, radost in komuniciranje z ljudmi, ki mi želijo pomagati pri uresničevanju mojih želja za druge, mi ne dajo miru! Že prehitevam dogodke, že snujem načrte za 'akcijo', že se moje misli sučejo povsod drugod samo okrog ustvarjanja ne! Ojojojojoj!

Samo trije dnevi so minili, pa se je (moj) svet zasukal popolnoma drugače!
Resnično ni besed, ki bi lahko opisale te občutke!!

Tudi jaz si bom vaše želje in sanje zapisala. Ko bo prilika, bom tudi jaz storila vse, da jim pomagam k uresničitvi! Nekatere bodo potrebovale leta, druge so morda uresničljive prav kmalu... Sedaj vem, da so uresničljive, le na pot je treba z njimi - korak za korakom. In če stopamo skupaj, gre lažje!

Hvala, ker sanjate, hvala ker še upate in verjamete v boljši jutri!

Pa danes? Tudi danes imam vprašanje za vas. Vprašanje št.5:
Če bi se nekomu želeli zahvaliti in besedica hvala ne bi bila dovolj, kateri svoj (ustvarjeni) izdelek bi ji/mu podarili in zakaj? (lahko napišete tudi link do izdelka, če se ga da videti kje na netu).

Mislim na vas! Srečno!



13 komentarjev:

K pravi ...

Hmmm, to pa pri meni ne gre tako, da bi vnaprej in na splošno lahko določila. Je od vsake osebej posebej odvisno. Bi rekla na primer tole, ampak vsakomur pač ne gre, ne? Nekomu drugemu bi bolj ustrezalo kaj takega. Zanimivo, dokler ne vem, kdo je to, ne morem niti začet razmišljat o nakitu.

Anonimni pravi ...

super mi je tvoja fotkica!
Pusa.

Vladuška pravi ...

Zanimiva zadevica, imam prav od včeraj zvečer objavo z naslovom 'Hvala tako ali drugače' ;) Mislim, da je to odlične odgovor na tvoje današnje vprašanje :)))

Andreja pravi ...

Hm sedaj si pa me presenetila s tem vprašanjem. Je težko. Zame je beseda hvala neka nuja v našem življenju in že moja 1,5 letnica jo izgovarja že kar nekaj časa. Hvala je najmanj kar si nekdo zasluži ko nekaj naredi zate, ti nekaj poda ti nekako ustreže ,... in pa Hvala je lahko tudi globje, ko zaznaš še tisto hvaležnost za nekaj več... Sama rada podarjam ampak vsaka oseba si zasluži različno "hvala" darilce. In naj zaupam skrivnost - to leto mi je kar nekaj oseb, med njimi so tudi moje nove blog prijateljice, lepo polepšalo kakšen turoben dan, tako z dejanji, prijaznimi komentarji kot majhnimi pozornostmi ki so prispele po pošti - Za "hvala" vsako leto pripravim kupček daril, jih pošljem, razdelim,... zato obožujem ta čas v letu, ko lahko brez dodatnih pojasnil obdarujem. Uživam ob zavijanju daril in v največje veselje mi je, če je prejemniku tisto kar je dobil všeč... Kdaj je "hvala" najmočnejši? Moje mnenje- ko ga spremlja še topel objem

Maja pravi ...

Ja, res sem te pogrešala in večkrat sem pokukala k tebi, če res ni novega oreha!

Kar nekaj nas je, ki smo zadnje čase razmišljale in pisale o obdarovanju in zahvaljevanju! Ugotovila sem, da nekatere ljudi zelo težko razveseliš, spet druge razveseli malenkost. Ti zadnji znajo ceniti tudi že "hvala", ker vedo, kdaj prihaja iz srca. Težko bi rekla, kaj bi podarila, ker vedno skušam podariti osebno, dati nekaj, kar vem, da bo dotični osebi veliko pomenilo. Imam prijateljico, ki je srčna duša; ena tistih, pri katerih moraš biti "previden" pri izrekanju želja, kajti prav vsako se bo trudila izpolniti. Vse izrečene želje si zapiše in čaka trenutek, ko jih spravi v življenej. Kako povrniti takšno dobroto? Želela sem ji podariti res nekaj posebnega, nekaj, kar ne moreš kupiti in česar nima nihče drug. Zato sem ji izdelala paket voščilnic z imeni vseh njenih najbližjih: hčerke, moža, očeta, mame, prijateljice... Iskrice v njenih besed so mi povedale, da sem zadela.

Sonja pravi ...

Hvala je ena taka fajn besedica. Kratka, ampak, če je iz srca, veliko vredna.
Darilca v zahvalo vedno delam sproti, z mislijo na prejemnico oz. včasih celo prejemnika. Če ima rada slikice, bo to slika.. če nosi nakit, bo to kaj posebnega nakitkarskega.. ali pa mini knjigica za skrite želje ali osebne zapiske.
Drobna vnaprej pripravljena darilca pa gredo osebam, ki mi pomenijo manj.

Biljana pravi ...

Najlažje se zahvalim nekomu, ki ga dobro poznam, tako lahko naredim izdelek s katerim vem, da bo zadovoljen, včasih pa ni ne truda ne vrednosti s katerim bi se lahko zahvalil in takrat je tita beseda "hvala" tako močna in tako globoka, da se to zelo,zelo dobro opazi.
p.s.srečno na sejmu;)

Andreja pravi ...

Hm, težko bi izpostavila, rekla bi, da nekaj kar ustreza vsakemu posamezniku.
Drugače pa že sama beseda HVALA veliko pove, seveda če je iz srca.
In tako beseda HVALA kot tudi PROSIM sta moji stalnici v komunikaciji :-))

Uršula pravi ...

Beseda Hvala je osnova. Jaz jo nikoli ne izgovorim avtomatsko kot nekatere druge. Kadar rečem Hvala to tudi mislim. In ravno tako sem svojemu sinu že vgradila to v zavest. Lp

Asyyka pravi ...

Hvala. Skoraj tako močna beseda, kot oprosti, ljubim te.... Zadnje čase sem presenečena, ko ugotovim odziv ljudi, ker se pri takšnih besedah izrazim lepo slovensko in ne s tujimi popačenkami tenk in sorry.... Kar obnemijo in te gledajo. Ampak meni sta hvala in oprosti iskrena šele takrat ko ju imaš moč izgovoriti v svojem maternem jeziku, ker to je jezik čustev, ker v tem jeziku mi mislimo in čutimo. In zato vedno kadar iz srca želim reči Hvala ti povem tako kot čutim in mislim. V Slovenščini. In ker res včasih le besede niso dovolj nastanejo tudi izdelki in tukaj je pač tako, da delam po trenutnem navdihu glede na osebo, ki ji bo izdelek namenjen. Ni določenega izdelka, vedno tisto kar čutim, da želim nekomu podariti.

Anja pravi ...

težko, težko vprašanje, kajti svojih izdelkov ne cenim toliko, kolikor bi si morda zaslužili, zdijo se mi brez prave vrednosti. Zaenkrat še ne morem preseči tega občutka, ampak upam, da ga nekoč bom. Upam, da bom znala svoje delo ceniti.
S tem v mislih bi bil morda edini izdelek, ki bi bil zame dovolj vreden, da resnično zahvalo nekaj, za kar bi porabila vsak delček energije in veliko časa - recimo prešito odejo. Da bi velikost in barvitost preglasila mene.

Barbi pravi ...

Beseda hvala je tudi zame beseda posebnega pomena. En sam hvala prikliče nasmeh na obraz, vzbudi zadovoljstvo in pozitivno vpliva na okolico.

Pogosto se mi zdi, da k besedi hvala paše še kakšna malenkost, zato zelo rada podarim poleg besede še kaj zraven. Pogosto so to majhne stvarce - domači piškotki, posebej izdelana voščilnica, pošastka iz Fimo mase in podobno. Še raje ob besedici hvala pustim listek s sporočilcem. Da nekoga nepričakovano razveseli. Da vidi, da ni "hvala" le mimogrede, ampak res iz srca.

Malenkosti so tiste, ki lahko besedi iz 5 črk dodajo neprecenljivo vrednost. In obožujem malenkosti. Sploh, če jih podarim in dobim v zameno nasmeh, objem ali vsaj prijazen pogled.

Bubamara šarena pravi ...

Nekomu je riječ hvala čisto dovoljna.U meni je da vrlo često osim hvala dodam još nešto, što sam s ljubavlju napravila, baš za tu određenu osobu. Pamtim one male sitnice izgovorene onako usput u razgovoru i to poslije iskoristim da bih "pojačala" to svoje hvala.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright...

Celotna vsebina bloga je avtorsko delo, zato je uporaba gradiva možna le s pisnim dovoljenjem avtorjev (pišite na creatissimo@gmail.com). Kršitve materialnih in moralnih avtorskih pravic ter nespoštovanje pogojev uporabe so kaznivi!