Creatissimo blog in English:

Dobrodošli...

... na CREATISSIMO blogu ..., mestu za ustvarjanje in o ustvarjanju! Ste (ali bi radi bili) kreativni? Pridružite se nam in delite z nami vašo ustvarjalnost, misli, želje, trike, ideje itd. Osredotočili se bomo na kreativni proces, zato ne skrbite, če 'niste talentirani' (kmalu boste videli, da ste!!).
Zaželjeno so-delovanje, zato: pridružite se čim prej!

!!PS: ustvarjajte si dneve po svoji meri! Srečno!!

Do you want to read MY BLOG IN ENGLISH? Don't translate! - Go here!

7. 9. 10

O barvah...

...na kratko...

Kdor se je te dni temeljito pripravljal na prve šolske (in delovne) dni, se je zagotovo srečeval s kopico barvnih palet, ki so božale, provocirale, skakale v oči - skratka na prijazen ali manj prijazen način vzbujale našo pozornost.
Z likovnega ali likovno terapevtskega vidika bi lahko napisala debelo knjigo o barvah, a ker imam že cel spisek knjig, ki jih moram napisati pred njo, bo ta podvig še malce počakal.

Torej, na kratko...
Sestavina vsakega spodobno opremljenega delovnega kotička je zagotovo magnetna tabla. Danes, s ponudbo takih in drugačnih barv, nam ni treba izbrati (za nekatere) dolgočasno belo, temveč si lahko privoščimo barvno magnetno tablo, ali pa si jo izdelamo kar sami.

Navodilca (tudi natančne mere za vzorec) lahko najdete na www Dom in Stil, ko kliknete na spodnjo povezavo:


Vse lepo in prav, toda kako izbrati pravo barvo zase, ali pa za partnerja in njegov delovni kotiček? Ali pa za našega šolarja, ki ne prenese roza ali modre otroške sobe? Par besed smo rekli na to temo v posebnem prispevku, kjer je zapisana prva lekcija uporabe barv v prostoru ali na določenem predmetu.



Kliknite spodaj in preverite, če ste te skrivnosti osvojili že zdavnaj, ali pa imate že naravno izostren čut za pravilno sorazmerje izbranih barv:



Pa sporočite, če vam je informacija prišla prav. So še kakšna vprašanja, ki vam rojijo po glavi in vam delajo skrbi, kadar se je treba odločati o barvah?

1 komentar:

Vladuška pravi ...

Ena izmed zadev, ki jih na morju vedno počnem je ta, da razmišljam kakšne spremembe bi naredila v stanovanju, take manjše. In imam nekaj idej in mislim, da mi bodo tudi te tvoje barvne palete pomagale ali pa si celo izdelam eno tablo za nad pisalno mizo, kdo ve. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright...

Celotna vsebina bloga je avtorsko delo, zato je uporaba gradiva možna le s pisnim dovoljenjem avtorjev (pišite na creatissimo@gmail.com). Kršitve materialnih in moralnih avtorskih pravic ter nespoštovanje pogojev uporabe so kaznivi!