Creatissimo blog in English:

Dobrodošli...

... na CREATISSIMO blogu ..., mestu za ustvarjanje in o ustvarjanju! Ste (ali bi radi bili) kreativni? Pridružite se nam in delite z nami vašo ustvarjalnost, misli, želje, trike, ideje itd. Osredotočili se bomo na kreativni proces, zato ne skrbite, če 'niste talentirani' (kmalu boste videli, da ste!!).
Zaželjeno so-delovanje, zato: pridružite se čim prej!

!!PS: ustvarjajte si dneve po svoji meri! Srečno!!

Do you want to read MY BLOG IN ENGLISH? Don't translate! - Go here!

23. 3. 11

Vodni žig

Velikokrat preberem pripombe v zvezi z vodnimi žigi na fotografijah. Eni jih zagovarjajo, eni se jezijo nad njimi - vse sorte sem že slišala. Jaz imam o vodnem žigu svoje mnenje.

Seveda želim na nek način zaščititi svoj izdelek, vendar pa tudi vem in poznam načine, kako vodni žig odstraniti, zato se zavedam, da me vodni žig ne bo rešil pred tistimi, ki imajo slabe namene. Zato moj vodni žig ni velik in izstopajoč, in nima namena odvračati pogledov in slabih namenov; kljub vsemu skušam ujeti sozvočje s fotografijo, na katero nalepim vodni žig.

Meni vodni žig pomeni čisto nekaj drugega! Informacijo! Ja, rada imam vodne žige na fotografijah, še posebej, če mi le-ti postrežejo s podatki o avtorju.
Včasih si snamem iz interneta fotografije, ki si jih shranim za inspiracijo ali ustvarjalni zagon. Ko fotografijo shranim, jo običajno ne utegnem preimenovati, si zapisati avtorja ali naslov spletne strani, kjer sem jo našla, zato obožujem vodne žige na fotografijah, ki mi postrežejo s takimi informacijami, da lahko kadar koli kasneje najdem avtorja ali stran.
V takih primerih so zame vodni žigi zelo koristni in uporabni, zato sem jih vedno vesela! :) Pa vi? Kakšno mnenje oziroma s kakšnim namenom uporabljate vodne žige na vaših fotografijah?



Tale štempelj pa me spremlja že celo moje življenje. Če bi bil moj in bi bilo potrebno prenoviti fasado, bi ga dala v okvir oz. ohranila za vedno...

PS:
Licitacije mojih zvedavih zajcev lahko ujamete le še do petka zvečer, potem se selijo v e-trgovino, kjer pa jih žal ne boste dobili po takih 'prikrojenih' cenah. Zakaj jih ne bi ujeli sedaj, ko je ravno prilika??
Direktna povezava na FB stran z licitacijami.
Objava na blogu z obrazložitvijo.


7 komentarjev:

Andreja pravi ...

Popolnoma se strinjam s tabo in ni kaj dodati!
Tudi jaz nimam nič proti žigom in prav je tako, da se vidi kdo je avtor :-))

Vladuška pravi ...

Se popolnoma strinjam s teboj. Sicer to, da tudi žigi ne pomagajo, sem izkusila :), ampak vseeno. Tudi meni se zdi priročno, tako kot praviš, saj si tudi sama kdaj sprimnatm kakšno fotografijo, ki mi služi kot inspiracija. Tale fotka pa je dobra in te prav vidim, kako bi lepo poskrbela za ta žig :)

Škorčica pravi ...

Razmišljam podobno. To je kot nekakšen podpis.
V redu, malo tudi zaščita, ampak ker vem, da se da vse to odstraniti, jemljem to bolj tako, kot z zaklepanjem hiše: namreč, če se je nekdo odločil vlomiti v hišo, da bi nekaj ukradel, mu verjetno še taka ključavnica ne prepreči.
Je pa precej verjetno, da se bo prej spravil na hišo, ki smo jo pozabili zakleniti.

Biljana pravi ...

Do pred kratkim nisem podpisovala svojih fotk,..nato sem slišalapar ne preveč luštnih zodbic in se odločila, da bi mogoče bilo pametno...zato zdaj gor dam pač naslov bloga:) včasih pa pozabim:)

AllyRose pravi ...

Tvoj žig, v bistvu ne moti, ker ni prevelik in ne leži na sredini. Se pa čisto strinjam glede kraje slik. Nič ni nemogoče.

Anonimni pravi ...

I ja se slažem sa tobom!
Lijep pozdrav i ugodan vikend.

Andreja pravi ...

Vodni žig se mi zdi dobra pogruntavščina ravno zaradi vsega napisanega. Tudi sama bi ga imela, če bi ga znala spraviti na fotkice☺

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright...

Celotna vsebina bloga je avtorsko delo, zato je uporaba gradiva možna le s pisnim dovoljenjem avtorjev (pišite na creatissimo@gmail.com). Kršitve materialnih in moralnih avtorskih pravic ter nespoštovanje pogojev uporabe so kaznivi!