Creatissimo blog in English:

Dobrodošli...

... na CREATISSIMO blogu ..., mestu za ustvarjanje in o ustvarjanju! Ste (ali bi radi bili) kreativni? Pridružite se nam in delite z nami vašo ustvarjalnost, misli, želje, trike, ideje itd. Osredotočili se bomo na kreativni proces, zato ne skrbite, če 'niste talentirani' (kmalu boste videli, da ste!!).
Zaželjeno so-delovanje, zato: pridružite se čim prej!

!!PS: ustvarjajte si dneve po svoji meri! Srečno!!

Do you want to read MY BLOG IN ENGLISH? Don't translate! - Go here!

31. 3. 11

Ne-red

Izžeta, izžeta, izžeta. Danes, včeraj, predvčerajšnjim. V meni in okoli mene ne-red. Se skoraj ne prepoznam!

Dobro sem vas pretentala (?? – no, ja), ko ste mislile, da sem se umirila in da stvari tečejo gladko. Kje pa!!! Ta teden in prejšnji je bilo noro! Imam vsaj dve priči, ki mi bosta pritrdili, saj sta pritisk in časovno stisko občutili tudi onidve.
Res pa je, da se na paniko odzovem tako, da čim bolj 'hladim' brbotajoče živce in misli in mogoče na zunaj delujem umirjeno, na znotraj pa se mi cvrejo vsi notranji organi ;). In, jasno, to se mi dogaja brez ne vem kakšnega velikega razloga.

Lovila sem rok za prijavo raziskave (se ve o čem), ki je bil včeraj. Najprej sem bila ogromno na liniji s finskima mentoricama (in res moram spet omeniti, da svoj živi dan nisem doživela take angažiranosti in podpore in aktivnega sodelovanja z nikomer!!), nato pa se je začelo. Počasno kolesje drage, ljube slovenske univerze. Do zadnje minute nisem vedela, ali bom prijavo oddala v roku. Čakanje na odgovore, potrditve itd., medtem ko sta lektorica in angleška prevajalka nestrpno čakali na mojo končno verzijo papirjev. Jaz pa sem se žrla iz slabe vesti, ostala brez apetita in stresala slabo voljo na vse, kar mi je prišlo blizu.
V vsem tem času sem seveda morala opravljati svoja običajna profesionalna dela, kjer nisem smela kazati skrbi ali napetosti. Kako vpliva zatiranje napetosti na nas, pa itak veste.

Šlo je za zadnje minute, nočne ure, leteče dneve (za nameček so mi ob premikanju urinih kazalcev odvzeli še eno dragoceno uro)... Lahko bi preprosto vse skupaj oddala naslednji mesec, a ker vem za nadzvočno hitrost naše univerze, bom srečna, če bom odgovor prejela pred poletjem. Ker mi je včeraj vendarle uspelo oddati papirje, imam vsaj malo upanja, da pred poletjem izvem, kaj si mislijo o tem.

Za ujeti rok se imam predvsem zahvaliti lektorici Tanji in prevajalki Nuši, ki sta mi šli izredno na roko, saj sta morali čarovnijo izpeljati v zelo kratkem času (in to poleg obveznosti, ki jih imata v vsakdanjem življenju). Prekrasno sta opravili delo!! Angleški prevod je tako lep, da nisem mogla verjeti, da je napisan na podlagi mojega dolgočasnega teksta! Če boste kdaj potrebovali prevod in res odlično izvedbo dela, potem vam priporočam Nušo – poglejte na njeno spletno stran!
Tanja in Nuša hvala, hvala, hvala! – brez vaju mi ne bi uspelo!!

In kot da to ne bi bilo že dovolj, imam ravno sedaj še brezplačno e-izobraževanje o html-jih in podobnih spletnih rečeh, seveda z domačo nalogo. Pa recite, da tudi vam ne bi počasi začeli vreti možgani!


(le kam? - poti in prepreke?)

No, danes je dan za pobiranje…

Moj prvi korak odklopa bo 'dezinficiranje' mojega prostora (mogoče kar cele hiše), da razkužim vse te skrbi, tečnobo in živčnost, ki so se navlekle po vseh kotih. Spraviti notranji in zunanji ne-red v red.
Potrebujem odmik v začaran svet, da si naberem nekaj nove energije… Pogrešam ustvarjanje, pogrešam brskanje po domišljiji, pogrešam odklop.
Kaj pa, če bi tolažbo poiskala v svetu pravljic?
No, če ste za pravljice, se pripravite za novo, pravljično obarvano licitacijo mojih (originalnih) del za projekt fototerapije… Me prav zanima, kako vam bodo všeč. Prav kmalu! (Pa povejte naprej ;)!)

In uživajte v pomladi, tako kot bom končno storila tudi jaz.

6 komentarjev:

AllyRose pravi ...

Sem radovedna, kaj bodo prinesle tvoje naslednje objave. Do takrat ti pa želim čim več ustvarjanja in počitka.

Tanja E. pravi ...

Tudi mene zelo zanimajo vsebine prihodnjih objav. Želim ti, da se te dotakne in te poboža mir, čestitam ti za do sedaj prehojeno pot. LP:)

HRANDICA pravi ...

Skrajni čas je, da pogledaš v naravo, ki se je v času tvojega gledanja v zapise, že lepo prerodila. Obišči jo, da ti napolni baterije.
Veliko sreče.

Vladuška pravi ...

Naspidirana do kraja. Jaz se ti res klanjam za vso energijo, ki jo zmoreš. Super za punci, ki sta ti pomagali.

Jaaaaaaaa, jaz sem vedno za svet pravljic. Komaj čakam!

Biljana pravi ...

U, obožujem pravljice, kar vzemi si čas za ustvarjanje in počitek, mislim, da si ga zelo, zelo zaslužiš!!!

Tika pravi ...

Včasih se vse spravi na kup in res je grozno, ko moraš biti miren, najrajši pa bi kar eksplodiral. No, zdaj je za tabo, priporočam ti izlet v naravo in veliko spanca!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright...

Celotna vsebina bloga je avtorsko delo, zato je uporaba gradiva možna le s pisnim dovoljenjem avtorjev (pišite na creatissimo@gmail.com). Kršitve materialnih in moralnih avtorskih pravic ter nespoštovanje pogojev uporabe so kaznivi!