Creatissimo blog in English:

Dobrodošli...

... na CREATISSIMO blogu ..., mestu za ustvarjanje in o ustvarjanju! Ste (ali bi radi bili) kreativni? Pridružite se nam in delite z nami vašo ustvarjalnost, misli, želje, trike, ideje itd. Osredotočili se bomo na kreativni proces, zato ne skrbite, če 'niste talentirani' (kmalu boste videli, da ste!!).
Zaželjeno so-delovanje, zato: pridružite se čim prej!

!!PS: ustvarjajte si dneve po svoji meri! Srečno!!

Do you want to read MY BLOG IN ENGLISH? Don't translate! - Go here!

10. 5. 10

Ljubi kraj (z vodo)

No, če se ne bi ta mali, odmaknjeni kraj že uganil v prejšnjih objavah, mislim, da danes z njim ne bi imeli več težav. Kraj se ne nahaja na Kozjanskem, temveč je pripet na meji s Hrvaško, v Beli krajini...

Vendar mislim, da ta kraj meni ne bi bil tako ljub, če ne bi bilo vode. Brez Kolpe si ne predstavljam toliko žvrgolenja in zelenja! Ne bi bilo toliko zvokov, ki se v mestih tako pogosto preslišijo... Vsaj zame je Kolpa tisti čar, ki me potegne iz hitečega vsakdana.



Obožujem njeno barvo!

Hm, le zakaj vodo tako radi slikamo z modro barvo?
Saj je vendar takoooo čudoooviitoooo zeeeeleeeenaaaa!


Še se spomnim, kako je včasih ob reki škripalo kolesje in mlelo kmečke pripovedi...


...in spomnim se, kako smo gradili peščene gradove, ki jih je reka nato vzela nazaj...

In rada jo poslušam, to Kolpo.

Šumenje vode, ki nikoli ne utihne, je takoooo zeloooo pomirjujoooočeeee...


Ob reki pa 'pragozd' in kraj, kjer si lahko ukradeš skodelico večne mladosti...


...in kjer tudi drevo ni običajno drevo.

Pridite kdaj na obisk :)!

Poznate tudi vi kakšne zanimive kraje, ki marsikomu ne pomenijo nič posebnega, vam pa pričarajo nepozabne trenutke in vas obogatijo, kadarkoli vas tja ponese vaša življenjska pot?
(Zbiram informacije in priporočila za izlete in potepanja! :))

4 komentarji:

vesna pravi ...

zelo lepo...

petrovka pravi ...

Mmmm, kako mi je zadišala. Vsa poletja moje mladosti, sem preživela ob in v njej. Tudi zdaj grem rada, samo v naŠem koncu je že preveč "zasedena". Bo treba začet hodit ob poznejših urah. Ja, če si blizu doma, si lahko zmišljuješ.

Vladuška pravi ...

Jaz dobim kar kurjo kožo ob teh tvojih fotografijah, ker se tako uspem vživet, kot bi bila skoraj tam. Prekrasne so in kot ena zgodba je nastala.

Sama pa nisem neki strašni popotnik, tudi po Slovenije ne oz. sem bila bolj včasih. Predvsem smo veliko hodili v hribe, prečesali Pohorje, Peco. Za prvomajske praznike sem bila na Sv. Primožu nad Muto, prav tako zelo lepo z prekrasnim razgledom. Je pa en majhen kraj oz. področje, ki pa mi je blazno všeč. To so Lovrenška jezera. Do njih se pride lahko iz Rogle, je kakšna ura in pol hoda, ampak krasne, umirjene hoje. In tista mini jezerca, kot bi bil nekje v skandinaviji, tako si jaz predstavljam.

MarikaGabez pravi ...

Spet čudovite fotografije, ki so kar prebudile moje danes bolj lene noge.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright...

Celotna vsebina bloga je avtorsko delo, zato je uporaba gradiva možna le s pisnim dovoljenjem avtorjev (pišite na creatissimo@gmail.com). Kršitve materialnih in moralnih avtorskih pravic ter nespoštovanje pogojev uporabe so kaznivi!