Creatissimo blog in English:

Dobrodošli...

... na CREATISSIMO blogu ..., mestu za ustvarjanje in o ustvarjanju! Ste (ali bi radi bili) kreativni? Pridružite se nam in delite z nami vašo ustvarjalnost, misli, želje, trike, ideje itd. Osredotočili se bomo na kreativni proces, zato ne skrbite, če 'niste talentirani' (kmalu boste videli, da ste!!).
Zaželjeno so-delovanje, zato: pridružite se čim prej!

!!PS: ustvarjajte si dneve po svoji meri! Srečno!!

Do you want to read MY BLOG IN ENGLISH? Don't translate! - Go here!

21. 12. 09

Ta vesoljna Ljubljana

Lani sem našo vesoljno Ljubljano ujela v takšni pozi.







Letos je še nisem preverila. Menda ima še nekaj modnih dodatkov.
Avtor novoletne dekoracije Ljubljane je umetnik Zmago Modic. Pred leti sem pilila svoje risarske sposobnosti pri njem in lahko rečem, da je bilo zabavno, delovno in všečno.

In kadar se že ravno sprehajam po (stari) Ljubljani, rada preverim tudi izložbe, tiste, lično okrašene, seveda!





Nagradno vprašanje št.4: ali opazite (in želite videti) lepo urejene izložbe v mestih? Kaj bi spremenili, kaj pohvalili?

Za pravila igre pokukajte tu. (Odgovarjate lahko tudi za nazaj, če ste se vključili z zamudo). Igra bo tekla do novega leta.

7 komentarjev:

Barbi pravi ...

Od nekdaj so mi všeč izložbe. Raje jih gledam, kot nakupujem. Večinoma. Všeč so mi tiste izložbe, ki so barvite. Tiste, ki se spreminjajo tako hitro, da se jih ne naveličam, a vendar ostajajo dovolj dolgo, da si jih lahko ogledam vsaj trikrat.

Najlepše so tiste, v katerih so majhne majcene malenkosti, ki jih dopolnijo v celoto. Npr. mini rožice, lično zavita darilca, pa npr. tvoji 2. in 3. slikca.

Izložba mora biti taka, da ljudje zaradi nje upočasnijo korak, da upočasnijo ali celo prekinejo pogovor, da njihov tok misli splava v izložbo, da se morda vrnejo korak nazaj in da grejo naslednjič zanalašč mimo tiste izložbe samo zato, ker deluje tako prijetno. :)

Biljana pravi ...

Obožujem izložbe. Tako kot je že Barbi napisala, mora bit tkšna, da pritegne pogled, mogoče s kakšnim nenavadnim detajlom, barvno kombinacijo, izvirnostjo.

Anja pravi ...

Rada imam lične izložbe, itak :o) Izložbe z domišljijo. Tudi brisača je lahko zavita v obliko zajčka, laboda, krožniki so lahko viseči planeti, suha veja z obešenimi šali je čarobna... rada imam, da je izložba izvirna, dovolj svetljena, in da so skriti detajli, ki čakajo, da jih odkriješ. Rada imam vsakdanje reči, predstavljene na nevsakdanji (a vseeno nemoteč in nepretiran) način.

Ne moti me, če je v izložbi tudi kaj, česar v trgovini nimajo - kakšen detajl, malenkost, ki naredi celoto.

Slices of Beauty... pravi ...

Lovely!
Merry Chrsitmas.

Vladuška pravi ...

Izložba trgovine je uvod v knjigo, ljubezen na prvi pogled ali pa spletna stran vsake trgovine. Izberi najbojšo varianto - ali bolj romantično, ali bolj računalniško :-) Za mene je to ljubezen na prvi pogled, obožujem, da se vedno znova zaljubim in potem me kar ponese v notranjost. V Mariboru tega kar malo manjka, čeprav se zadeva precej popravlja. Svetovni sta mi tisti zgoraj, ki si jih slikala (ko visijo nogavičke in tisti žakljčki z 'oknom' na sredini). Ljudje smo pač narejeni tako, da delujemo vizualno in kar nas privlači, tja se vračamo. Se pa sedaj spomnim, ko sem nekaj dni nazaj hodila po nakupovalnem centru in je bila izložba v delu - v njej je en prav lušn 'fantič' izrezoval okraske in lepo ležerno sedel na tleh in se naslanjal na steno. Prav fajn je bilo pogeldat to izložbo :-) Me je asociiralo na žive jaslice, samo da je to bila živa izložba. Včasih mi je prav žal, da ne hodim s fotoaparatom po svetu - le zakaj se ne morem to navadit? Za zdaj ostajajo samo fotografije v moji glavi, včasih barvne, včasih črno-bele in počasi bledijo. Ampak dobre izložbe vseeno ne pozabiš tak hitro, ker te vedno znova vleče tja.

Maja pravi ...

"Window shopping" pove vse. Če že ne morem kupiti, se pa vsaj napasem lahko, a ne? In kako se bom, če je izložba nametana, da ne veš ali prodajajo sirkove metle ali duhovno literaturo! Tako kot so oči okno duše, je izložba dobesedno okno v dušo trgovine. Ali pritegne ali odvrne!

Petra Militarev pravi ...

Ooo ja, lepe izložbe. Paša za oči in duha. Kot pravi Vladka,je izložba uvod v knjigo in ljubezen na prvi pogled. Zame mora biti izložba prijetna in privlačna. Ali s postavitvijo ali z barvami ali z izvirnimi detajli. In aranžer ima nalogo, da mi s svojo zgodbo javi, da moram nujno notri pokukat. In jasno, tudi prodat stvar, ki jo do zdaj nisem rabila, pa kar naenkrat ne morem brez... V Ljubljani je kar nekaj takih trgovinc s prijetnimi izložbami, h katerim se redno vračam:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright...

Celotna vsebina bloga je avtorsko delo, zato je uporaba gradiva možna le s pisnim dovoljenjem avtorjev (pišite na creatissimo@gmail.com). Kršitve materialnih in moralnih avtorskih pravic ter nespoštovanje pogojev uporabe so kaznivi!