Creatissimo blog in English:

Dobrodošli...

... na CREATISSIMO blogu ..., mestu za ustvarjanje in o ustvarjanju! Ste (ali bi radi bili) kreativni? Pridružite se nam in delite z nami vašo ustvarjalnost, misli, želje, trike, ideje itd. Osredotočili se bomo na kreativni proces, zato ne skrbite, če 'niste talentirani' (kmalu boste videli, da ste!!).
Zaželjeno so-delovanje, zato: pridružite se čim prej!

!!PS: ustvarjajte si dneve po svoji meri! Srečno!!

Do you want to read MY BLOG IN ENGLISH? Don't translate! - Go here!

21. 5. 10

No, kaj pravite?

Jutri gremo na pot, jaz in Drobižki (in ostala krama tudi ;)).

Nekatere je zanimalo, kako Drobižki izgledajo, ko so končani. Zato vam jih pokažem eno-par.
Ime so dobili po velikosti platna, saj merijo od 7,5 do 15 cm v širino in višino.
Kot sem že omenila, pa je tokratna tematika: polje.

Prvi Drobižek 'poje' hvalnico žitu. Žito na polju s svojo zlato barvo izžareva toplino, mehkobo, mir. Vse naokoli 'zbledi' in je le 'odtis' v spominu, medtem ko žito kar vabi k novim dogodivščinam naproti.



Naslednji Drobižek zelo nazorno predstavlja obdelana polja. Tam počiva traktor, na enem od polj je ostala slama, na drugem se sveti zlato klasje. O polju se je pisalo tako v pesmih, časopisih kot tudi v literarnih delih, zato sem dodala tudi pisavo.



Tale Drobižek pa opeva stara kmečka orodja, ki so jih uporabljali na polju. Poleg tega najdete še koledar (saj so bila opravila močno povezana s koledarjem) ter relief, ki prikazuje požeto polje.



Ostale Drobižke si boste pa morali ogledati kar v živo ;).
Ker pa bo kmalu poletje, se bo treba lotiti novih Drobižkov s poletno tematiko. Komaj čakam! (Upam, da bo tudi čas na moji strani).

So bili pa vaši komentarji o 'pospravljeni' mizi zelo zanimivi. Mogoče takole, od daleč, izgleda bolj pospravljeno kot je v resnici. Kajti jaz kar naprej poslušam, kooooolk imam razmetano, ko kdo vstopi v moj brlog...
Danes je bila miza obložena že z drugimi materiali, a ni bilo časa za fotografiranje. Nič ni šlo po planih, jezna jeza je puhala skozi nos, ušesa in celo dvigovala lase na glavi ;). Pa ni kaj dosti pomagalo. Zato smo zamenjali ploščo in se lotili bolj produktivnega opravila. Obložena miza bo morala počakati na 'lepše čase'...

Jutri gre z mano tudi ustvarjalni material, ampak v okrnjeni sestavi. Za ustvarjanje v mešani tehniki bi na terenu potrebovala mobilni brlog, tako sem že razvajena! Zato bom raje imela skromno opremo in upala, da jo bom uspela dobro izkoristiti.


Da pa ne bo pomote, z mano grejo obvezno tudi barve! Zgornji Drobižki so bolj v izbranih tonih, vendar se pri meni vedno najde tudi kaj živahnega (sploh za otroke)! :)



Imejte lep vikend! (Moj bo delaven, a tudi ustvarjalen :)!)

3 komentarji:

Hali pravi ...

Kkako zanimive zadeve!Tople barve , me spominjajo na žetev pri stari mami...in na pobiranje slame in na hojo po pšenici, ki se je sušila.

Sonja pravi ...

Luštni drobižki in njihove zgodbice. Ampak še vedno me zanima, kaaaam :))) na pot se boste podali. Tvoji drobižki z zgodbicami, tvoj ustvarjalni material in ti :)))
Sem upala, da bo kje na koncu pisalo, da na Art market. Ker potem bi se pa splačalo malo naokoli prit, drobižke in avtorico v živo pogledat.

Vladuška pravi ...

To mi je všeč, da tvoji izdelki nosijo zgodbo, zgodovino, razmišljanje. Krasni so vsi, tudi ta otroški mi je všeč ker je nasprotju s prvimi in je poln barv. Želim ti kljub delu prijeten vikend in naj te spremlja veliko ustvarjalnega duha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright...

Celotna vsebina bloga je avtorsko delo, zato je uporaba gradiva možna le s pisnim dovoljenjem avtorjev (pišite na creatissimo@gmail.com). Kršitve materialnih in moralnih avtorskih pravic ter nespoštovanje pogojev uporabe so kaznivi!