Creatissimo blog in English:

Dobrodošli...

... na CREATISSIMO blogu ..., mestu za ustvarjanje in o ustvarjanju! Ste (ali bi radi bili) kreativni? Pridružite se nam in delite z nami vašo ustvarjalnost, misli, želje, trike, ideje itd. Osredotočili se bomo na kreativni proces, zato ne skrbite, če 'niste talentirani' (kmalu boste videli, da ste!!).
Zaželjeno so-delovanje, zato: pridružite se čim prej!

!!PS: ustvarjajte si dneve po svoji meri! Srečno!!

Do you want to read MY BLOG IN ENGLISH? Don't translate! - Go here!

17. 5. 10

Mižanje

Ste kdaj poskusili ustvarjati miže?

Pripravite si list in svinčnik, zaprete oči, zberete misli, nato pa rišete po papirju. Sledite pisalu, ne da bi razmišljali in ne da bi vedeli kaj bo nastalo.

Včasih dobro dene, da rišemo kar tako, brez misli in brez želje, da narišemo nekaj konkretnega, predstavljivega. Sprostimo se in se prepustimo vodstvu naše notranjosti. Lahko si zamislite tudi kakšno besedo, na katero potem 'rišete'.

Nastane lahko taka zanimiva risba kot je ta:



Če rišete na tak način vsak dan, lahko risbe med seboj primerjate in vidite spremembe, ki se pri tem pojavijo. Presenetili boste sami sebe! :)

Poskusite in povejte, kako vam je všeč! Jaz se pri tem zelo zabavam, upam, da se boste tudi vi!

2 komentarja:

Vladuška pravi ...

Nisem želela napisati komentarja, dokler ne bi probala. In sem poiskala blok in pisalo. Vsedla sem se za mizo, zaprla oči, globoko vdihnila in začela. In precej sem se borila z mislimi, ker so mi neprestano vsiljevale podobe, ki so jih moje roke želele spraviti na papir, pa čeprav miže. No, na koncu te oblike itak niso razpoznavne, mogoče sonce :-). Precej zanimiva vaja in potrebno se bo naučiti odmisliti misli in pustiti rokam, da same tečejo po papirju. Vsekakor velja ponavljati.

HRANDICA pravi ...

Ta tehnika se bi lahko imenovala JOGA ZA SVINČNIK IN PAPIR. Odklopi in pusti telesu naj vodi. Super!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright...

Celotna vsebina bloga je avtorsko delo, zato je uporaba gradiva možna le s pisnim dovoljenjem avtorjev (pišite na creatissimo@gmail.com). Kršitve materialnih in moralnih avtorskih pravic ter nespoštovanje pogojev uporabe so kaznivi!