Creatissimo blog in English:

Dobrodošli...

... na CREATISSIMO blogu ..., mestu za ustvarjanje in o ustvarjanju! Ste (ali bi radi bili) kreativni? Pridružite se nam in delite z nami vašo ustvarjalnost, misli, želje, trike, ideje itd. Osredotočili se bomo na kreativni proces, zato ne skrbite, če 'niste talentirani' (kmalu boste videli, da ste!!).
Zaželjeno so-delovanje, zato: pridružite se čim prej!

!!PS: ustvarjajte si dneve po svoji meri! Srečno!!

Do you want to read MY BLOG IN ENGLISH? Don't translate! - Go here!

31. 5. 11

Nova uganka

Danes je spet en tak poseben dan, ravno pravšnji za igrarije! : )

Se še spomnite, kaj smo uganjevali zadnjič? Tudi tokrat vas čaka odkrivanje Slovenije… Nobene nagrade ne ponujam, le malo izpopolnjevanja v poznavanju naše male dežele ; )...

Spet vas sprašujem: Košček katerega slovenskega kraja je to?

Naj prišepnem par namigov:

  • natančno si poglejte ozadje in pokrajino;
  • v tem kraju vas ena znana kreativna oseba ('v sliki') gleda skozi okno;
  • seveda so se tukaj potikali že Rimljani;
  • jaz sem pa že v otroštvu poznala ta kraj zaradi ene dobre zadeve.

Več pa (še) ne povem, da ne bo prelahko…

Torej, z idejami na plan! Me prav zanima, kakšne asociacije boste imeli. (PS: Za napačen odgovor si prislužite pohvalo za pogum).

PS: Ta teden prideta raziskovat Slovenijo tudi moji mentorici iz Finske! No, najbolj pa bosta seveda želeli vedeti, kako napreduje moja raziskava v okviru projekta fototerapije : ). Vesela!

7 komentarjev:

Vladuška pravi ...

Stavila bi, da je tole nekje na krasu, to je bila moja prva asociacija. Kraj pa nimam pojma :)

Super, da prihajata mentorici, verjamem da se veseliš in upam da bosta tudi oni dve navdušeni nad našo deželico, nad tvojim delom pa ne dvomim :)

Unknown pravi ...

Meni pa se streha ne zdi kraška, je pa definitivno tole nekje na primorskem koncu Slovenije :) Se bom še malo potrudila in uganila še kraj ;)

Bubamara šarena pravi ...

Možda Ajdovščina?

stella pravi ...

Bom takole rekla... ko sem jo videla sem pomislila na moj kraj, znana mi je stavba, jutri pa bom hribček zarana pogledala in primerjala... ali je to moj kraj, ali je to porušena stavba, ki stoji sredi mesta in je že dolgo čaka na obnovo in planirana za kulturni dom. 8:)

stella pravi ...

Sem ga primerjala in mislim, da ima Bubamara prav.
Moj kraj, v katerem je deloval znan slovenski slikar Veno Pilon, po katerem se v mojem kraju imenuje galerija-rojstna hiša v centru mesta, ulica,šola....
Ali imava prav?

Tanja E. pravi ...

Vsake toliko pokukam sem, da vidim, kakšni so odgovori, ti pošiljam en lep pozdrav, na zastavljeno vprašanje pa odgovora - nimam, LP:)

Anonimni pravi ...

Propustila sam komentirati ovu prekrasnu fotografiju,sviđa mis e kako si izdvojila detalj, prekrasno!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright...

Celotna vsebina bloga je avtorsko delo, zato je uporaba gradiva možna le s pisnim dovoljenjem avtorjev (pišite na creatissimo@gmail.com). Kršitve materialnih in moralnih avtorskih pravic ter nespoštovanje pogojev uporabe so kaznivi!