Creatissimo blog in English:

Dobrodošli...

... na CREATISSIMO blogu ..., mestu za ustvarjanje in o ustvarjanju! Ste (ali bi radi bili) kreativni? Pridružite se nam in delite z nami vašo ustvarjalnost, misli, želje, trike, ideje itd. Osredotočili se bomo na kreativni proces, zato ne skrbite, če 'niste talentirani' (kmalu boste videli, da ste!!).
Zaželjeno so-delovanje, zato: pridružite se čim prej!

!!PS: ustvarjajte si dneve po svoji meri! Srečno!!

Do you want to read MY BLOG IN ENGLISH? Don't translate! - Go here!

9. 6. 10

Češnje

Naš sosed je imel dve češnji. Ena je bila rezervirana za nas, okoliške otroke, druga pa je bila čisto njihova in se je nismo smeli dotakniti. Pa saj ni bilo potrebe, saj je bila 'naša' češnja še enkrat večja od njihove.
Vsako leto smo torej nestrpno čakali na znak, ko so bile češnje dovolj zrele, da smo se jih lahko lotili.

Plezanje po zeloooo visooooki češnji je bilo prvo doživetje in izziv, drugo pa seveda to, da smo se češenj najedli do onemoglosti. Naši trebuhi so postali pravi pravcati sodčki! :)

Sedaj smo odrasli in se tega ne gremo več. Večkrat se vprašam, če bi si sploh še upala splezati na drevo. Sedaj je to cel ceremonial: priprava lestve, 10-kratno preverjanje, če trdno stoji, itd, itd. Žal mi je, da se plezanja ne grem več. Še se spomnim občutkov svobode, ko sem bingljala z najvišje veje...

Zato pa je bila češnjevo obarvana pustolovščina z ekipo Dom in Stil prav tako zabavna! Sploh, če te na češnjevi gostiji preseneti dež. Voda je tekla za vrat, po čevljih, fotoaparatih, dežniki so potovali iz roke v roko... Je že komu uspelo držati v rokah dežnik in fotoaparat hkrati??
Če bi nas snemala skrita kamera, bi se lahko pošteno nasmejali našim improvizacijam in protidežnim ukrepom! Kreativni smo pa le bili, to pa to!!



Štorijo s češnjami najdete tu: praznik češenj
A niso igrive te rdeče-bele-pikaste kombinacije?!

Na, ne smem preveč govoriti o tem - se mi že cedijo sline! Pa vam?

3 komentarji:

AllyRose pravi ...

Mljask! Ta kolaček zgleda prav slasten.
Prijaznega kmeta ste imeli. Mi smo imeli same sitne.

Biljana pravi ...

Sem že vse to občudovala tukaj bom pa napisala, da je vse tako čudovito, kar gledalsa bi in gledala in jedla tudi, seveda, njamiiiii. Plezanje je pa zakon...mmmm...ker si tudi jaz ne upam več, bodo kmalu moji otroci nadaljevali tradicijo..pa še lestev ne bom potrebovala:)

Vladuška pravi ...

Tole sem občudovala že zadnjič, pri objavi od Mateje. Prekrasno in slastno, to je vse kar lahko rečem :-) Prečudovito je bilo pogledati te fotke.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright...

Celotna vsebina bloga je avtorsko delo, zato je uporaba gradiva možna le s pisnim dovoljenjem avtorjev (pišite na creatissimo@gmail.com). Kršitve materialnih in moralnih avtorskih pravic ter nespoštovanje pogojev uporabe so kaznivi!