Creatissimo blog in English:

Dobrodošli...

... na CREATISSIMO blogu ..., mestu za ustvarjanje in o ustvarjanju! Ste (ali bi radi bili) kreativni? Pridružite se nam in delite z nami vašo ustvarjalnost, misli, želje, trike, ideje itd. Osredotočili se bomo na kreativni proces, zato ne skrbite, če 'niste talentirani' (kmalu boste videli, da ste!!).
Zaželjeno so-delovanje, zato: pridružite se čim prej!

!!PS: ustvarjajte si dneve po svoji meri! Srečno!!

Do you want to read MY BLOG IN ENGLISH? Don't translate! - Go here!

4. 4. 11

Čarobni svet

Pred davnimi, davnimi časi, v decembru leta 2010, so se v starem slovenskem kraju s slovenskim imenom Slovenjske Konjice, dogajale čarobne reči. V noči, takoj po božiču, so se v stare, zapuščene izložbe mesta naselili pravljični junaki in ko je v mesto s sanmi in svojimi jelenčki pricingljal Božiček s kupi daril, je po poti potresel čarobni prah, pravljični junaki pa so takrat čudežno oživeli! In tako so zgodbe iz izložbe zaživele...

Ne verjamete??

No, no, no, nejeverneži! Bila sem tam in za vse, ki mi ne verjamete na besedo, sem posnela nekaj fotografij za dokaz. Kar poglejte!!

Sladkarije so nas že čakale pri Janku in Metki:



Babica je v svoji postelji že nestrpno čakala na Rdečo kapico...:



...medtem ko je volk za Rdečo kapico oprezal zunaj, v temi:



Snežna kraljica se je sprehajala med zasneženimi smrekami:



Princ je prišel k Pepelki, da sta pomerila najdeni čeveljček:



Na pozabljene copate pa je čakala Muca copatarica:



Zvezdica zaspanka si je z zvezdnim prahom prebujala zaspane oči:



Pehta pa nas je pričakala bosa in s peharjem ljubezenskih 'arcnij':



Tudi mene so dobre vile pri Pepelki vzele medse...:



...in me začarale v dobro vilo:



Čarobni svet zgodb in pravljic me je tako prevzel, da nisem uspela fotografirati vsega dogajanja za izložbami... In še pod vtisom dobrih vil in čarobnega prahu so pod mojimi spretnimi prsti nastale štiri pravljične sličice štirih pravljičnih junakinj. Uganete, katere štiri pravljice so me navdihnile?

Ta originalna štiri dela v tem tednu dajem na licitacijo za projekt fototerapije, v upanju, da bodo srečnega lastnika (ali lastnike) navdihovala tako, kot navdihujejo mene! :)



Vabljeni na CreatissimoLab FB stran, kjer se odvija licitacija. PS: če nimate FB profila in bi radi sodelovali, mi prosim pišite na e-mail, pa bom zneske za vas vnesla jaz.

Želim vam lep, pravljično čaroben dan!

6 komentarjev:

HRANDICA pravi ...

Čudovita ideja je bila tole s pravljicami iz izložbe. Že, ko si jo prvič predstavila, sem bila nad njo navdušena. A tak projekt zahteva res veliko dela in sodelovanje celega kraja!Vse čestitke, da ste to tako lepo izpeljali. Lepo je videti tudi tebe (saj si ti na zadnji fotografiji, ne?).
Pozdravček.

Maja pravi ...

Me je kar premamilo, da bi bil spet december, pačeprav me je pomlad že dodobra dobila v svoj objem!

Se strinjam s Hrandico: lepo te je videti:)

AllyRose pravi ...

To je pa že 'ta velika' ideja! Ampak prav čarobna. :)

Vladuška pravi ...

Jaz bi ti verjela tudi brez fotografij, samo tako je še veliko veliko bolj zanimivo. Drugače pa vem, katere pravljice so te navdušile oz. katere 4 pravljične deklice: speča Trnuljčica, Sneguljčica s skoraj usodnim jaboljkom, pepelka s čeveljcem in seveda večna Rdeča kapica.

Bubamara šarena pravi ...

Dakle, stvarno je bio čarobni svijet tamo. Zvezdica zaspanka mi je jako draga priča...

Andreja pravi ...

Skoraj si me že začarala nazaj v Božično, novoletni čas, ko se mi zdi da pravljice prav res oživijo,.. ampak ne dam se, ljubim poletje in vse povezano z njim. utrinki so pa čudoviti♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright...

Celotna vsebina bloga je avtorsko delo, zato je uporaba gradiva možna le s pisnim dovoljenjem avtorjev (pišite na creatissimo@gmail.com). Kršitve materialnih in moralnih avtorskih pravic ter nespoštovanje pogojev uporabe so kaznivi!