Creatissimo blog in English:

Dobrodošli...

... na CREATISSIMO blogu ..., mestu za ustvarjanje in o ustvarjanju! Ste (ali bi radi bili) kreativni? Pridružite se nam in delite z nami vašo ustvarjalnost, misli, želje, trike, ideje itd. Osredotočili se bomo na kreativni proces, zato ne skrbite, če 'niste talentirani' (kmalu boste videli, da ste!!).
Zaželjeno so-delovanje, zato: pridružite se čim prej!

!!PS: ustvarjajte si dneve po svoji meri! Srečno!!

Do you want to read MY BLOG IN ENGLISH? Don't translate! - Go here!

14. 7. 10

Vabilo na predavanje



Občasno dobivam vprašanja v zvezi z likovno terapijo in umetnostno terapijo na sploh. Za tiste, ki jih ta tematika posebej zanima in tudi za tiste, ki bi si radi izpopolnili svoja znanja ali si želeli obogatiti lastno osebnost,
vabim na 'Art Therapy kampus' na Ptuj (26. in 27.7.2010).

Izseki iz vabila:
SEMINAR ZA STROKOVNE DELAVCE NA PODROČJU VZGOJE IN IZOBRAŽEVANJA OSEB S POSEBNIMI POTREBAMI
Ptuj, 26. in 27. julij 2010
Seminar bo potekal v okviru festivala ARTPTUJ, kjer organiziramo art therapy kampus z naslovom programa:
OBLIKE POMOČI Z UMETNOSTJO ZA OSEBE S POSEBNIMI POTREBAMI
Program se je uvrstil v širši projekt: Usposabljanje strokovnih delavcev za uspešno vključevanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami v vzgojo in izobraževanje, ki ga je razpisalo Ministrstvo za šolstvo in šport Republike Slovenije. Projekt vsebuje pet programov profesionalnega usposabljanja strokovnih delavcev, vsebuje aktivnosti – vsebine, namenjene profesionalnemu usposabljanju strokovnih delavcev za novo vlogo v družbi znanja, za uvajanje sistemskih sprememb in inovativnih pristopov v vzgojno-izobraževalno delo ter uspešno vključevanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami v vzgojo in izobraževanje.
Na seminarju bomo izvedli več delavnic in predavanj, ki bodo namenjene spoznavanju novih oblik pomoči z umetnostjo pri osebah s posebnimi potrebami. Širše teme seminarja bodo:
* pomen ustvarjalnega gibanja za osebe s posebnimi potrebami;
* terapevtski učinki likovnega izražanja pri otrocih s posebnimi potrebami ;
* tehnike glasbene terapije za otroke s posebnimi potrebami;
* AV tehnika dramske terapije pri izražanju otrok s posebnimi potrebami;
* predstavitev EBL metode in vzgojno izobraževalnega dela z osebami z avtizmom.
Gostili bomo naslednje predavatelje:
doc. dr. Aleksandra Shuller, Elza Sabolič, prof. spec. ped., logoped., mag. Špela Loti Knoll in Claudia Knoll, dipl. glasb. terap.,
Jožica Rade, prof. lik. ped., Rajko Tekalec, dipl. vzg. predš. otrok , Rasta Fašmon, prof. lik. ped., spec., Ana Delin, prof. ped. in teol.


Seminarja se lahko udeležite tudi 'ne-strokovnjaki' in vsi tisti, ki vas te teme zanimajo.

Moje predavanje ima naslov: Kaj (ne) vidim, kaj (ne) slišim, kaj (ne) rečem - likovno-terapevtski pogled na medsebojne odnose. Mislim, da naslov pove dovolj o tem, o čemer bo tekla beseda...

V kolikor bi se želeli prijaviti na seminar ali vas zanima podrobnejša vsebina mojega predavanja, mi pišite na e-mail, da vam posredujem vse potrebne informacije v zvezi z dogodkom.

Pridite, ne bo vam žal!

1 komentar:

vesna pravi ...

super seminar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright...

Celotna vsebina bloga je avtorsko delo, zato je uporaba gradiva možna le s pisnim dovoljenjem avtorjev (pišite na creatissimo@gmail.com). Kršitve materialnih in moralnih avtorskih pravic ter nespoštovanje pogojev uporabe so kaznivi!