Creatissimo blog in English:

Dobrodošli...

... na CREATISSIMO blogu ..., mestu za ustvarjanje in o ustvarjanju! Ste (ali bi radi bili) kreativni? Pridružite se nam in delite z nami vašo ustvarjalnost, misli, želje, trike, ideje itd. Osredotočili se bomo na kreativni proces, zato ne skrbite, če 'niste talentirani' (kmalu boste videli, da ste!!).
Zaželjeno so-delovanje, zato: pridružite se čim prej!

!!PS: ustvarjajte si dneve po svoji meri! Srečno!!

Do you want to read MY BLOG IN ENGLISH? Don't translate! - Go here!

21. 07. 10

Nagrade

Lepšega poletja si ne bi mogli zaželeti, a ne?
Ko pa te doleti še kakšna prijetna nagrada, se pa sploh ni za pritožit...

Nagrado: Outstanding Blogger Award mi je poklonila Nataša.Pravila so sledeča
The rules are:

1. Say thanks to the person who gave me this award.

2. Share 7 things about myself.

3. Pass the award along to 15 bloggers who I have recently discovered and think are fantastic!


ad 1: Da sem prejela takšno nagrado na tako čudovitem blogu kot je Leptir, je izredna čast. Kajti tako preglednega, nazornega, poučnega bloga o Montessori pedagogiki še nisem srečala! Vse, ki vas zanima Montessori, si ga morate ogledati! Vse aktivnosti so prikazane po korakih - s fotografijami in tekstom, tako da se lahko spoznate z načinom dela Montessori vrtca. Poleg tega mi je blog všeč, ker Nataša uporablja predmete iz naše vsakdanje okolice, vendar pri tem pazi na estetiko in barve predmetov, ki so po mojem mnenju izrednega pomena. Danes je ogromno predmetov kričečih barv, ki pri otrocih prej sprožajo agresijo, kot pa čustveno zadovoljstvo. A o tem kdaj drugič...
Sama se pri svojem delu poslužujem nekaj 'prijemov' iz Montessori pedagogike. Predvsem se navdušujem nad nazornimi in jasnimi navodili, t.i.kontrolnimi točkami in načini podajanja nove snovi.
Vsake toliko časa dobivam kakšne komentarje, da mešam pristope med sabo, namesto da bi delala samo po Montessori ali samo po Waldorfski ali samo po x metodi. Toda jaz gledam na to drugače. Gledam na potrebe otroka. Nekomu bolj odgovarja taka metoda, nekomu drugačna. Skušam izhajati iz otroka in njegovih potreb, zato izberem metodo, ki mu pomaga. Pri umetnostni terapiji imamo: glasbeno terapijo, likovno, ekspresivno, intergrativno itd, itd. Za nekoga so uporabne vse, spet nekdo drug se bo našel le v eni... Važno je, da odkrije vsaj eno, v kateri se bo našel in mu bo pomagala k notranjemu ravnovesju!
Torej, tudi če vas Montessori metoda ne zanima, še ne pomeni, da ne boste v njej našli nekaj uporabnega zase, za svoje otroke ali svoje delo.
Nekaj besed sem o Montessori pedagogiki rekla že tule.

ad2:
- rada fotografiram (ste opazili?)
- zanima me preveč stvari in potem se ne morem odločiti, katero bi najprej raziskala
- obožujem potepanja po Avstriji (zakaj? Vam povem drugič)
- padam dol ob vonju borovcev
- rada imam detajle (ste opazili?)
- občudujem starejše ljudi ali osebe, ki se težko gibljejo, da imajo voljo za vsakodnevno rekreacijo
- trenutno se želim naučiti čim več o animiranem filmu

ad3:
Nagrado podarjam zadnjim petnajstim na spisku 'Spremljevalcev mojega bloga'. Vi ste odkrili mene, jaz sem odkrila vas! Saj bi jo podelila še vsem tistim, s katerimi smo že nekaj časa na 'zvezi', pa piše, da naj izberemo ta frišne ;). Vsi ste dobrodošli in vesela sem, da pridete na obisk!

Drugo nagradico 'Sweet Blog Award' sem dobila od drage Hrandice in Funchi, pa tudi od tistih, ki ste napisale, da si naj to nagradico vzamemo kar sami.Pravila nagrade so:
The rules:

1. Give this award to 10 sweet bloggers.

2. Make a post about the award including the picture and mention the person who gave it to you.

3. Put the award on your blog.

4. Let your nominated 10 know you’ve awarded them by leaving a comment on their blog.


Malo bom priredila pravila in podelila nagrado vsem ostalim mojim 'Spremljevalcem mojega bloga' - kot zahvalo, ker pridno hodite na obiske in komentirate in rečete kakšno z mano po emailu, in celo govorite o meni na svojem blogu. Hvaaaalaaaa!

Naj pa se tu ekstra zahvalim Hrandici. Njen blog pridno spremljam. Trenutno se igra s svojimi fotografijami in jih več ali manj umetniško obdeluje. Ne morem se načudit, kaj vse lahko nastane s spremembo ene barve, dodatki besedila itd. Seveda pa na njenem blogu najdete tudi kakšno ustvarjalno idejo, pred kratkim je bila ena o rojstnodnevni zabavi, ki jo (seveda) pripravite lahko tudi sami. Pokukajte tja!
Funchi pa je tako mehka in topla oseba kot njeni čudoviti izdelki! Povrhu vsega so eko, da o barvnih kombinacijah niti ne govorim! Vse bi imela!! Nujno morate v njeno trgovino, pa vse pokupit, pa povedat naprej in poslati v njeno trgovinico vse svoje prijatle, sodelavce, babice in dedije... Zima se bliža, topla oblačila in pokrivala bodo še kako potrebna!
In ko boste vse pokupili, boste hitro izpolnili kratko anketo, da ji boste povedali, kako ste zadovoljni in kako naj bo (ali ostane) odlična!

Hvala vsem za nagrade. Zame pa je nagrada tudi to, da prebirate moj blog in puščate svoje zapise pod komentarji in drugod.
Lepo poletje vam želim!

4 komentarji:

Mateja pravi ...

Kako lepo je bilo to prebrati. Hvala!

HRANDICA pravi ...

Hvala Creatissimo za tako lepe besede.Mmmmmm, me je kar pogrelo pri srčku :)))))

Fanchi pa z veseljem obiščem, ker so stvaritve res luštne.

Lep pozdrav s severa.

Vladuška pravi ...

Čestitke za obe nagradi in vsekakor je tvoj blog eden tistih, ki so med mojimi ljubšimi, predvsem zaradi vseh fotografij in tvojega dela, ki je tako raznolik.

Leptir (Nataša) pravi ...

Hvala ti na svim komplimentima :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright...

Celotna vsebina bloga je avtorsko delo, zato je uporaba gradiva možna le s pisnim dovoljenjem avtorjev (pišite na creatissimo@gmail.com). Kršitve materialnih in moralnih avtorskih pravic ter nespoštovanje pogojev uporabe so kaznivi!