Creatissimo blog in English:

Dobrodošli...

... na CREATISSIMO blogu ..., mestu za ustvarjanje in o ustvarjanju! Ste (ali bi radi bili) kreativni? Pridružite se nam in delite z nami vašo ustvarjalnost, misli, želje, trike, ideje itd. Osredotočili se bomo na kreativni proces, zato ne skrbite, če 'niste talentirani' (kmalu boste videli, da ste!!).
Zaželjeno so-delovanje, zato: pridružite se čim prej!

!!PS: ustvarjajte si dneve po svoji meri! Srečno!!

Do you want to read MY BLOG IN ENGLISH? Don't translate! - Go here!

20. 02. 10

Zakaj je sneg...

...koristen (in zakaj ga imam rada tudi, če ga je 'preveč'):

da se pod njim narava spočije,
da prekrije nesnago ob rekah in cestah,
da grejo barve na počitniceda se razmigamo in ob tem poklepetamo s sosedida uživamo v športu za zdravo teloda se sprehajamo in pohajamo po tihi naravida v kontrastih in zanimivih situacijah najdemo motive za štampiljke, tiskanje in drugačno ustvarjanje

da raziskujemo sosednje dežele


(košček Italije v snegu)
(košček Avstrije v snegu)

Kaj ni to dovolj razlogov za veselje nad snegom??!

No, sedaj imamo pa dež. Pametnih razlogov za veselje nad dežjem še nisem našla. Kakšna ideja?

7 komentarjev:

Tiara pravi ...

Sneg nam res pričara pravljično naravo. Žal je pa z dežjem čisto druga pesem in nimam idej, kaj bi se lahko veselili pri dežju. Mogoče to, da smo lahko noter in počnemo kaj ustvarjalnega, preberemo kakšno dobro knjigo, pogledamo kak zanimiv film.

Biljana pravi ...

Pri nas je pa sneg:) Zjutraj je deževalo, zdaj je pa toook snega, da prav ne morem varjet:)

MarikaGabez pravi ...

Hmmmm...jaz tudi ne.
Razen klasike, da za vsakim dežjem posije sonce. Pa sneg se ob cestah umaže in je prav grd....dež pa nekako odplakne to nesnago. In fajn je skakat po lužah :)

K pravi ...

Če ni dežja, ni vode, če ni vode, rožice ne rastejo.
Ampak zdaj iiiitak spet sneži.

Vladuška pravi ...

Znova prekrasne fotografije in zelo mi je všeč tisti stavek, da gredo barve na počitnice. Točno tako tudi jaz čutim in prav čarobno se sliši. Kar mi je odlično pri takih fotografijah je, da v vsej belini izstopi ena barva, recimo tisti kuža z rdečo oblekico, ko rdeča izstopi in izgleda kot da bi bila fotografija črno-bela in bi samo malo barve dodal vmes.

Vseeno pa počasi potrebujem barve, vsaki dan čakam, da bi počasi ena za drugo prihajale iz počitnic ;-)

Kar pa se dežja tiče pa je njegova dobra stran ta, da vsekakor poteši žejo zemlje in da so dnevi, ko tako paše škrebljanje po strehi, medtem ko zavita v koco prebiram stran za stranjo dobre knjige in nekako počivam skupaj z deževnim dnevom.

Barbi pravi ...

Fotke so fantastične, sploh tiste sončne.

Kar se pa dežja tiče ... sivi dnevi so odlična priložnost za popestritev s pisanim dežnikom. Za skakanje čez in v luže. Za opazovanje kapljic skozi okno. Za čakanje sončka, ki bo posijalo, ko bo dež mimo. :)

Sonja pravi ...

Čudovite fotografije, prav zaradi njih se vedno z veseljem vračam k tebi. :) Na njih je sneg takoooo lep, vabljiv.
V mestu pa žal umazan, poteptan, od psov posran (sori izrazu.. ampak moram stalno gledat kam stopim na poti do parkirišča :( )
V vsakem vremenu lahko najdeš kaj lepega zase, če le znaš gledati na življenje s pozitivne strani.
Trenutno dež zame pomeni umito naravo in vedno manj teh grdih sivih kupov ob cestah, ki zmanjšujejo preglednost. In prihajajočo zeleno pomlad, nove rožce, sonce, ki sveti skozi okno v stanovanje :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright...

Celotna vsebina bloga je avtorsko delo, zato je uporaba gradiva možna le s pisnim dovoljenjem avtorjev (pišite na creatissimo@gmail.com). Kršitve materialnih in moralnih avtorskih pravic ter nespoštovanje pogojev uporabe so kaznivi!