Creatissimo blog in English:

Dobrodošli...

... na CREATISSIMO blogu ..., mestu za ustvarjanje in o ustvarjanju! Ste (ali bi radi bili) kreativni? Pridružite se nam in delite z nami vašo ustvarjalnost, misli, želje, trike, ideje itd. Osredotočili se bomo na kreativni proces, zato ne skrbite, če 'niste talentirani' (kmalu boste videli, da ste!!).
Zaželjeno so-delovanje, zato: pridružite se čim prej!

!!PS: ustvarjajte si dneve po svoji meri! Srečno!!

Do you want to read MY BLOG IN ENGLISH? Don't translate! - Go here!

27. 5. 11

Miks

Ta teden je en tak ustvarjalni teden… Na prstih se izmenjujejo barve kar po tekočem traku, in komaj jih spravim dol, da grem potem vsaj približno spodobna na delavnice in opravit druge 'biznis' reči. Dobri občutki, zahvaljujoč tudi odmoru prejšnji vikend.

Rezultati že pred časom postavljenega vprašalnika so pokazali, da vas najbolj zanimajo moja dela in pa likovna ter fototerapija.  Morda ste že opazili, da sem vaše želje že poskusila upoštevati v mojih zadnjih objavah :).

Kar se tiče pa mojih izdelkov… Saj ne, da bi skrivala svoje stvari ali proces nastajanja mojih del, le tako približno je, kot je (mislim da) enkrat omenjala Marika… Ne znese mi: časovno in praktično. Ko sem v 'elementu', in z zapacanimi prsti, je nemogoče prijemati fotoaparat in fotografirati. Mogoče bi bilo lažje s kakšno kamero na stojalu, a trenutno časovno tega še ne zmorem spraviti skupaj. Morda… enkrat… 

V vsem tem uživanju v packanju sem se spoprijela tudi z Vladkinim izzivom ter se lotila štampiljkanja. Miksanje je moj 'stil', tako da sem se z veseljem lotila (z)mešanega štempljanja ;). Tole je rezultat lahkotnega pristopa k stvari:

No, pa si pobližje poglejmo, kako sem se stvari lotila:

Najprej sem izbrala eno 'natur' kuverto, ki bi lahko bila tudi darilna vrečka.  Nato sem izbrala štampiljko z notami (a) za simbolni prikaz neba. Odtisnila sem le tri vrstice, pa tudi notno črtovje sem podaljšala tako, da sem štampiljko odtisnila 2x v isti vrsti.

Potem je bilo potrebno najti mesto za okvirček, v katerega bomo napisali naslovnika. Izbrala sem štampiljko (b) s preozkim okvirčkom, zato sem eno stranico pustila ne-obarvano, tako da sem z dvemi odtisi iste štampiljke 'sestavila' dovolj velik okvir za naslov.

Kot se za vsako kuverto in pošto spodobi, ne sme manjkati poštni žig, ki sem ga našla na precej večji štampiljki (c), katere del sem uporabila.  Kako fino, da mi ni bilo treba po novo štampiljko v trgovino ;).

Note velikokrat povezujem s ptičjim petjem, pošto pa z letenjem (običajno se poslužujem 'leteče pošte' za dopisovalce iz tujine), zato sem izbrala še štampiljko (d) ptiča.

Nazadnje pa sem spodnji rob kuverte želela povezati z zgornjim, zato sem odtisnila še pikast rob (e), ki se ujema s 'krogci' not.

Da pa ne bi bilo vse tako šablonsko tip-top štampiljkasto, sem kuverti dodala še malo lastne osebne note…  Z modrim tušem sem med 'note' narisala par oblačkov (f), osenčila robove (g), nazadnje pa še (ti, ti, pacek, ti) pokapljala celo kuverto z modrim laviranim tušem (h). Notranjost okvirčka za naslov sem tudi pobarvala z modro, da sem malo popestrila kuverto…      

In kuverta je pripravljena, da razveseli kakšnega prijatelja, prijateljico… Naj povem, da sem uporabila vodoodporne barve za vse, tako da bo kuverta preživela tudi kakšno kapljo dežja, če se sreča z njo na dolgi poti…

To pa je miks, kajne??

Rada miksam in sploh uporabljam različne materiale ali tehnike na enem izdelku. Tukaj sem bila sicer kar skromna, običajno delam še v slojih, pa še kaj nalepim, pa… Ni da ni! ;) No, vam še kdaj kaj pokažem, če ste za to…

Lep vikend vam želim in ne pozabite packati, če vam vreme prekriža načrte!

PS: Morda ste že opazili, da zadnje čase pišem objave, dolge kot špaget… V takih primerih se odločim, da objavo razdelim na dva dela in prizanesem tistim, ki jih pogled na dolge špagete spravi v napad panike…

6 komentarjev:

Hali pravi ...

Uauuuu super si opisala in označila... kombinacija natur rjave in modre je za prste obliznit!

MarikaGabez pravi ...

Super lepo! Všeč mi je ta končni efekt, pobarvano okence. In še čas si si vzela za fotografiranje. ANe, da je to res zamudno in .....

Vladuška pravi ...

Všeč, všeč, všeč. Pa še tako nazorno si opisala kako si vse uporabila. Odlično si vse združevala in kuverta je tako unikatna, da nekdo, ki jo bo dobil, je po moe sploh ne bo odprl, tako da ne dajaj notri kaj pomembnega :)))) Fotografiranje je res precej zamudno (predvsem mislim na končne izdelke, preden znosim vso kramo skupaj in jo potem pospravljam), nato pa še vso urejanje in pisanje. Včasih se mi zdi, da mi objave vzamejo še vsaj toliko časa kot ustvarjanje. Drugače pa ti prišepnem eno skrivnost :): nikoli se ne fotkam za tutoriale sproti, ker tega ne bi zmogla. Tako kot praviš, umazani prsti in navdušeno ustvarjanje bi vmesno fotkanje samo motilo. Včasih možnost za tutorial vidim šele, ko je čestitka že narejena. Potem pa prosim mojega J. da me pride poslikat, včasih pa se tudi sama (takrat se vidi samo ena roka :)))). To pa ne traja dolgo, ker se že prej v glavi organiziram, pa sva hitro gotova, kakšnih 15 minutk. Res super, da si se udeležila tega mojega izziva, prav zanimivo kaj vse nastaja. Lep vikend.

Tanja E. pravi ...

Super kombiniranje!! Rjava in modra si radi podajata roko in tudi na tvojem izdelku je to lepo vidno.
Povsem razumem tvoja razmišljanja o fotografiranju "procesa". Smo kar na istem :)))
Lepo te pozdravljam:)

Anonimni pravi ...

Odlična i zanimljiva kombinacija, jako mi se sviđa!
Ugodan vikend:)

HRANDICA pravi ...

Zanimiva kombinacija štampiljk na kuverti.Takšne kuverte zagotovo razveselijo prejemnika.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright...

Celotna vsebina bloga je avtorsko delo, zato je uporaba gradiva možna le s pisnim dovoljenjem avtorjev (pišite na creatissimo@gmail.com). Kršitve materialnih in moralnih avtorskih pravic ter nespoštovanje pogojev uporabe so kaznivi!