Creatissimo blog in English:

Dobrodošli...

... na CREATISSIMO blogu ..., mestu za ustvarjanje in o ustvarjanju! Ste (ali bi radi bili) kreativni? Pridružite se nam in delite z nami vašo ustvarjalnost, misli, želje, trike, ideje itd. Osredotočili se bomo na kreativni proces, zato ne skrbite, če 'niste talentirani' (kmalu boste videli, da ste!!).
Zaželjeno so-delovanje, zato: pridružite se čim prej!

!!PS: ustvarjajte si dneve po svoji meri! Srečno!!

Do you want to read MY BLOG IN ENGLISH? Don't translate! - Go here!

28. 1. 11

Malo (z)mešano

Kaj imajo skupnega: likovni pouk, valentinovo, štampiljke in veselje? Nič, le zmešala sem jih skupaj v eno objavo, da vas malce zamotim, medtem ko se jaz lovim s časom ;)

Ali veste koliko likovnega pouka imamo v Sloveniji, koliko pa ga imajo na Švedskem? Odgovore so poiskali Hrvati - preverite tu! Res, le kakšni so naši pogledi na svet??



Se že kaj spogledujete s srčki? V CreatissimoLab trgovinici jih najdete eno-par... Se mi zdi, da čakajo prav na vas!!

Ali veste, da štampiljke, ki jih kupite, zahtevajo različne stopnje pravice kopiranja in uporabe? Na primer štampiljke, ki jih lahko kupite tudi pri nas, kot so: Inkadinkadoo, Penny Black, Basic Grey, Sizzix itd. imajo omejeno pravico uporabe - proizvajalec zahteva, da se jih navede na zadnjo stran voščilnic, včasih zahteva omejeno število voščilnic oz. izdelkov, narejenih z isto štampiljko, včasih ne dovoli skeniranja in reproduciranja (npr. prodaje printa) vašega izdelka, kjer je uporabljena njihova štampiljka, nekateri proizvajalci celo ne dovolijo on-line prodaje...
Ali spoštujete njihove zahteve uporabe izdelkov?
Hm, človek bi mislil, da se štampiljke prodajajo zato, da se svobodno uporabljajo, pa na koncu ugotovimo, da temu ni tako. Tudi to verjetno sodi v domeno kopiranja in avtorskih pravic...

In veselje? Ste kaj dobre volje? Hitro si izmerite velikost vašega nasmeha! ;) Če je premajhen, v moji knjižici 'Mačji recepti z mišjo prilogo' najdete med drugim tudi recept za širok nasmeh... Deluje!
No, jaz pa imam seveda še en razlog več za veselje! Anja iz Drobtinic me je razveselila s svojim prispevkom za projekt fototerapije. Hvala, hvala, Anja!
Za ekstra velik nasmeh in veselje, ki se ga ne da opisat, pa je poskrbela Andreja iz Mavrične ustvarjalnice! Najprej sem bila vesela, ker sva se spoznali v živo, potem pa sem bila ve-ve-vesela še njenega ve-ve-velikega prispevka za projekt! Tiskalnika za tiskanje naših fotografij!!! Si mislite!! Ja, ja, tudi meni je vzelo sapo! Andrejin prispevek je presegel moja pričakovanja in želje! - niti v tini-mini koščku mojega srca nisem pomislila, da bi kdo doniral tako veliko stvar!! Pa to še ni vse, a o tem kdaj drugič!
Saj mi ne potrebno razlagati, da so se zato odprle nove poti za ta projekt in novi načini izražanja otrok... Ojoj, saj se mi kar zavrti v glavi! Hvala, Andreja, res hvala iz srca!

Želim vam, da bi se tudi vam takole uresničevale sanje, da bi vas prehitevale in vam podarjale še več, kot ste si želeli. Želim vam lep vikend, z nasmehom na obrazu in veseljem v srcu!
Mislim na vas!


8 komentarjev:

Vladuška pravi ...

No, tole pa je par zelo zanimiv podatkov. Najprej tisti z učnimi urami - katastrofa. Če se sama spomnim nazaj, likovne vzgoje nisem kaj marala in me je prej odvračala od ustvarjanja, kot pa spodbujala. Res škoda. Pa tale z avtroskimi pravicami je res zelo zanimiva. Se pravi kakšno prodajanje odtisov ni najboljša ideja. :))) Sem dobre volje, sploh ker je petek in ker je za mano kar nekaj ustvarjalnih dni :)

Bubamara šarena pravi ...

U Hr je još gore nego u Slo. Baš si me pikla s tim u bolnu točku. Strašno mi je žao da se u cilju smanjivanja obujma gradva i smanjivanja opterećenosti učenika likovni i glazbeni svede na JEDAN sat tjedno u osnovnim školama.Pa to su jedini predmeti (osim tjelesnog) u kojima nemaju domaće zadaće, niti trebaju posebno nešto učiti kod kuće. Niti ja nisam voljela likovni u školi, ali to je bilo radi profesora...čisto druga priča.
Čeka me lijep vikend...malo putovanja, pa malo druženja s prijateljima na snijegu...pa je moj osmijeh sve veći i veći, što je bliže vikend. Uživaj i ti u njemu!

Anja pravi ...

Uf, tile podatki so pa hudi. Likovno sem imela vedno rada in če bi bilo možno, bi jo imela vsak dan... ha, sedaj jo skoraj imam, v razredu kar naprej nekaj ustvarjamo, režemo, lepimo, sestavljamo, oblikujemo... Lep vikend vsem!

AllyRose pravi ...

Meni je bila likovna ura tudi zelo všeč. Kot dolg odmor, z barvami.
Glede štempiljk - nimam nobene. ;)
Lepo, da so te blogarke tako prijetno razveselile. Zadnje čase tudi sama opažam, da mi osebe, katerih bloge obiskujem, polepšajo dan. Že samo zato ker pišejo, ustvarjajo in dajo na ogled. ;)

Biljana pravi ...

Pojma nisem imela,da je upraba teh štmpilj tako omejena,..no, na srečo jih ne uporabljam veliko:) Čestitam za tako pridobitev to je res čudovita novica!!!!

HRANDICA pravi ...

O likovni vzgoji lahko samo kakšno solzo potočim za prihodnje generacije.Žal.
Čestitam k pridobitvam za fototerapijo!
Pozdravček.

Tanja E. pravi ...

Podatek o urah likovnega pouka se je hitro spremenil v informacijo, ki res da mislit. Žal. In zelo lepo si zapisala zadnji stavek...kako lepo je res, ko te sanje prehitevajo in ti dajejo več, ko si si želel. Naj ti bo tako tudi vnaprej! LP:)

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

ravo, pokukaj na bolg, čaka te nagradica ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright...

Celotna vsebina bloga je avtorsko delo, zato je uporaba gradiva možna le s pisnim dovoljenjem avtorjev (pišite na creatissimo@gmail.com). Kršitve materialnih in moralnih avtorskih pravic ter nespoštovanje pogojev uporabe so kaznivi!