Creatissimo blog in English:

Dobrodošli...

... na CREATISSIMO blogu ..., mestu za ustvarjanje in o ustvarjanju! Ste (ali bi radi bili) kreativni? Pridružite se nam in delite z nami vašo ustvarjalnost, misli, želje, trike, ideje itd. Osredotočili se bomo na kreativni proces, zato ne skrbite, če 'niste talentirani' (kmalu boste videli, da ste!!).
Zaželjeno so-delovanje, zato: pridružite se čim prej!

!!PS: ustvarjajte si dneve po svoji meri! Srečno!!

Do you want to read MY BLOG IN ENGLISH? Don't translate! - Go here!

31. 12. 10

Začetek ali konec

Pa smo prišli do konca, do konca igre, do konca leta... - z mešanimi občutki...

Težko se je posloviti, zaključiti, se sprijazniti s koncem nekega obdobja; hkrati pa si želimo nekaj novega, svežega, z vznemirjenjem čakamo na začetek novega obdobja.


(pravljična zasnežena pokrajina
- iz naše ustvarjalnice pri Zavodu Cuteplay)

Smo pripravljeni na prazen, nepopisan list? Že čakamo s svinčnikom ali čopičem v roki?? Ali nas je strah, da bo vse po starem, da bomo (ponovno) razočarani (sami nad sabo)??

Zame je konec leta čas, čas odpuščanja in čas prečiščevanja. Ko je treba pospraviti staro navlako, posvetiti tisto, kar je dobro, se očediti tako navznoter kot na zunaj in med vsem tem najti svojo dušo, svoje bistvo. Sem sledila svoji poti? Koliko ovinkov je bilo potrebnih, da sem se vrnila na začrtano pot, koliko ovir je bilo potrebno preplezati...? Se še najdem na zemljevidu svojega življenja?

Vsako novo leto je nov dan mojega potovanja. Vem, da bo zanimivo, nepredvidljivo, vznemirljivo! Vem, da bo drugačno kot včeraj, vem, da bo polno presenečenj.
Za novo leto sem si tokrat izbrala zapis, ki me bo vodil, me postavljal na trdna tla, a mi hkrati dovolil želeti več. Res, saj to JE nenazadnje moje življenje!


(Hvala: Holstee)

Danes je praznik starega in novega, začetka in konca, svetlobe in teme... Danes je lahko praznik samo za vas ali za številne druge. Zato se danes zahvaljujem za praznike. Da nas vračajo k svojemu bistvu, da nas zagrabijo za nogo in zaustavijo korake, da nam ponudijo možnost odpuščanja in začetka na novo. Hvala!

Vprašanje št.10:
Komu ali čemu se želite zahvaliti za zanimivo izkušnjo, doživetje ipd. v letu 2010?

To je zadnje vprašanje igre 'Čas zahvaljevanja in čas obdarovanja'. Do 6.1.2011 boste imeli čas, da odgovorite na vsa vprašanja (lahko tudi večkrat) ter da preverite, če ste izpolnili vse pogoje in pravila sodelovanja. Medtem bom tudi sama pokukala na vaš blog in preverila, če je prilepljen gumbek itd. itd. Nadaljnje informacije v zvezi z igro pa boste lahko prebrali po praznikih... :)

Na 'Vrtiljak blogov' se lahko vpišete ne glede na to, ali ste sodelovali v igri ali ne. Tu zbiram bloge, vredne ogledov in obiskov. Je tak prav vaš blog? Vpišite se (če se še niste)!



V novem letu pa vam želim veliko navdihov,
še več ustvarjalnih trenutkov,
notranjega miru, harmonije
in iskric, ki bodo v vas zanetile ogenj!

Naj vam bo toplo!

Jožica




13 komentarjev:

Leptir (Nataša) pravi ...

Jožice, sretna Nova godina!

PS imaš nagradu ovdje:
http://leptir-mojpribor.blogspot.com/2010/12/award-your-blog-is-fabulous.html

Keks pravi ...

Sve najljepše u Novoj!

Maja pravi ...

Najprej odgovor na vprašanje: hvala J. in Teju. Življenje z njima je vedno vrtiljak, brez niju bi ovenela. Pa dvema novima kolektivoma v letošnjem letu, ki sta mi pokazala in dokazala, da zmorem, da sem.

Srečno teb in hvala, ker si!

Andreja pravi ...

Hvaležna sem, ker imava z možem tako močno medsebojno ljubezen, da premaga vse ovire. Da se imava resnično rada :-))
In zelo sem vesela, da sem del ustvarjalnega sveta, ki sem ga odkrila pred dobrim letom!
Jožica tudi tebi želim čarobno leto 2tisoč11! Vse naj, naj :-))

Vladuška pravi ...

Bilo je zelo lepo leto, zaznamovano z novimi poznanstvi in s poglobitvijo odnosov s starimi znanstvi. Hvaležna sem za vse ljudi, ki so mi v tem času tako ali drugače stopili v življenje in ga zaznamovali z drobci ali z večjimi kosi. Hvaležna sem, da lahko imam ob sebi vse svoje bližnje, ki me imajo radi in mi vedno priskočijo na pomoč ter me spodbujajo pri ustvarjanju. Hvaležna sem za vsak dan, ki mi je na voljo. Želim pa si predvsem tega, da bi večkrat znala postati za trenutek in se ozreti naokoli in zaužiti vse, kar je okoli mene. Upam, da bo tudi to leto tako lepo.
Draga Jožica, hvala za vse kar nam daješ preko svojega bloga. Lepo je pri tebi. Uspešno, iskrivo, srečno in zdravo ter ustvarjalno leto ti želim. In te pozdravljam v upanju, da se ti uresničijo tvoje želje.

Bubamara šarena pravi ...

Želim se zahvaliti svima koji su bili uz mene i kada sam bila sretna i kada sam bila tužna i nemoguće društvo...želim se zahvaliti svima koji me prihvaćaju ovakvu kakva jesam i takvu me vole, sa svim mojim manama i vrlinama. Zahvaljujem se situacijama u kojima sam se našla a koje su me uplašile, rastužile, razveselile, ushitile,... jer sam zbog svega toga osjetila da stvarno živim i nešto iz svake situacije naučila o sebi.
Zahvalna sam za svaki dan kada sam bila u njemu, a ne mislima negdje u prošlosti ili u budućnosti.Zahvalna sam jer sam par puta poslušala svoju intuiciju, iako mi je razum govorio drugačije, i desile su se nevjerojatne stvari.Zahvalna sam za ovaj virtualni ustvarjalni svijet u kojem sam se našla.
Tebi želim isto tako puno kreativnih trenutaka u ovoj godini i da sve ono što trebaš, a nemaš ove godine dobiš!

Biljana pravi ...

Njbolj sem hvaležna za to, da se nama je izpolnila želja in sva dobila punčko:)

Asyyka pravi ...

Zahvala gre sošolki, ki mi je pokazala čigava mnenja v življenju štejejo. Ki mi je pokazala da rabiš samo eno ali dve osebi v življenju pa si lahko najsrečenjši. No tak isto ji zahvala ker me je zvlekla na tabor, kjer sem dokončno ugovotila, da sem si izbrala fax, ki mi je pisan na kožo.

Zahvala gre tudi vsem tistim, ki so me na kakršen koli način oblikovali v tem letu, bodisi s tem da so odšli ali pa da so prišli v moje življenje. In nakoncu gre zahvala tudi meni, da nisem nikoli popustila in da sem vedno ostala to kar sem. Ker mi je najbolj pomembno, da sama sebe nisem nikoli izdala.

Andreja pravi ...

Hvaležna sem v bistvu vsem, ki so mi križali pot, tako z dobrim kot s slabim. Dobro me je razveseljevalo in božalo dušo, slabo me je krepilo. Predvsem lahko tukaj izpostavim, da je ena boljših potez, ki sem jih naredila ta, da sem se vključila v tale blogerski svet. Saj le kako bi drugače, pa čeprav samo takole preko slike in besede, spoznala toliko tako čudovitih oseb, kot si ti in še mnoge druge, ki so se me dotaknile tako ali drugače. Tebi Jožica pa želim uresničitev čimveč idej in projektov, ki si si jih zadala in seveda ostani takšna kot si.. vedno rada zaidem na tvoj blog.

Anonimni pravi ...

Sve najbolje ti želim i šaljem veliki pozdrav!

Anja pravi ...

Hvala
* Žigu, ker mi je podaril svet
* hčerkama, ker sta mi dali družino
* staršem, ker sta me naučila sprejemati
* priženjenim staršem, ker sta me sprejela
* prijateljem, ker je življenje z njimi zabavnejše
* vam, ker lahko z vami delimsvmoj svet

... hvala vsem, vsak dan, vsako leto vedno znova.

Hali pravi ...

Mhmhm težko vprašanje, ampak zdi se mi, da je bil moj mož tisti, ki s svojimi komentarji, kritiko dal tisto piko na I vsaki stvari, ki sem se je lotila. In vsako leto znova in znova ugotavljam, da je on moj varni pristan in oseba s katero se želim postarati.

Barbi pravi ...

Hvala v 2010 ...
tistim, ki me bogatijo, ki me nasmejejo, ki uživajo skupaj z mano. Tistim, ki so za norčije in tistim, ki so za akcijo. Pa še tistim, ki grejo z mano na vse konce sveta. Tistim, ki mi polepšajo dan. Oni že vejo, kateri so. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright...

Celotna vsebina bloga je avtorsko delo, zato je uporaba gradiva možna le s pisnim dovoljenjem avtorjev (pišite na creatissimo@gmail.com). Kršitve materialnih in moralnih avtorskih pravic ter nespoštovanje pogojev uporabe so kaznivi!