Creatissimo blog in English:

Dobrodošli...

... na CREATISSIMO blogu ..., mestu za ustvarjanje in o ustvarjanju! Ste (ali bi radi bili) kreativni? Pridružite se nam in delite z nami vašo ustvarjalnost, misli, želje, trike, ideje itd. Osredotočili se bomo na kreativni proces, zato ne skrbite, če 'niste talentirani' (kmalu boste videli, da ste!!).
Zaželjeno so-delovanje, zato: pridružite se čim prej!

!!PS: ustvarjajte si dneve po svoji meri! Srečno!!

Do you want to read MY BLOG IN ENGLISH? Don't translate! - Go here!

9. 03. 10

Zmenek z domišljijo

ali zveščič (iz predelane knjige) za moje zapise.Na mojih zmenkih z domišljijo se porajajo nove ideje, narišejo skice, napišejo zanimive misli, zabeležijo tehnične ugotovitve in testiranja materialov, zapišejo načrti in plani, itd.
Moja domišljija ne pozna ovir, vse je mogoče! Zmenek z njo je super!

Zmenek z domišljijo je neke vrste 'journal' (žurnal po slovensko?).

Tudi pri likovni terapiji lahko uporabimo 'journal'. (Več o likovni terapiji si preberite tule.)
Tale 'postarana' knjiga skrivnosti čaka, da jo s klientom poriševa in popiševa – pustiva v njej svoj pečat.Ker je klient otrok, se 'journal' imenuje Knjiga skrivnosti – v njej bodo zapisane skrivnosti, ki jih ne bo slišal ali izvedel nihče, ne starši, ne prijatelji, ne učitelji v šoli… Knjiga skrivnosti je vez med nama in pripomoček, da si otrok upa izraziti svoje strahove, težave, jezo, bolečino, pa tudi veselje, sanje in želje. Seveda je 'journal' klientova lastna izbira, ni nujno, da je tak način izražanja všeč vsem.
'Journal' ali dnevnik nam ponuja možnost komunikacije s samim seboj, s katero se lahko tudi samozdravimo.

Poskusite, če še niste!

7 komentarjev:

Petra Militarev pravi ...

SUPER!!!!!Še posebej mi je zelo všeč besedna zveza "Zmenek z domišljijo"! In da se pohvalim;) imam svoj "journal", ki je imel (do zdaj) delovni naslov "vihra impulzov":)

MarikaGabez pravi ...

Kako si lepo vse skupaj ubesedila.
Tudi meni je všeč ta Zmenek z domišljijo....(pa pravijo, da je starostjo vse manj pametnih zmenkov......kje pa! Pri meni jih je vse več.)

Vladuška pravi ...

jaaaaaaaa, super so takšni zmenki z domišljijo, jaz jih obožujem, kot so mi pri srcu tudi taki journal-i.

Sem si zjutraj odpra tvoj blog, da bi pogledala podrobneje še tvojo prejšnjo objavo in kaj je novega na Dom in stil, ampak ker nisem imela časa, sem se odločila, da raje prestavim na kasneje in si v miru vse pogledam. Pa tudi pridem še kaj pokomentirat. Hkrati pa naj se ti zahvalim za tvoj čudovit komentar in za vse tvoje komentarje, zaradi katerih mi je resnično toplo, toplo pri srcu. Hvala in v čast mi je slišati take besede od tebe.

HRANDICA pravi ...

Čudovita ideja!
Kje pa ostane ta zvezek, ko je cel izpolnjen?

Pa še nekaj: še vedno čakam tistih 7 resnic. Pa menda jih ja ni tako težko obelodaniti :-).
Lep dan.(Pošiljam malo sončka v vetrovno Slovenijo)

Barbara pravi ...

Vaaaaau :) Krasen!

Vladuška pravi ...

Sem si sedaj pogledala še tvojo predhodno objavo in tvoje ilustracije in fantastične so mi, tako zabavne, vesele, pisane in z veliko humorja. Res super, mislim da si me z eno izmed njih že nagovorila, samo na svet še moram spravit čestitko ;-)

In šopek, ooo šopek, kako je čidovit, prekrasen, vau.

Maja pravi ...

Všeč mi je, ta knjiga skrivnosti! Čudovit način za delo z otrokom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright...

Celotna vsebina bloga je avtorsko delo, zato je uporaba gradiva možna le s pisnim dovoljenjem avtorjev (pišite na creatissimo@gmail.com). Kršitve materialnih in moralnih avtorskih pravic ter nespoštovanje pogojev uporabe so kaznivi!