Creatissimo blog in English:

Dobrodošli...

... na CREATISSIMO blogu ..., mestu za ustvarjanje in o ustvarjanju! Ste (ali bi radi bili) kreativni? Pridružite se nam in delite z nami vašo ustvarjalnost, misli, želje, trike, ideje itd. Osredotočili se bomo na kreativni proces, zato ne skrbite, če 'niste talentirani' (kmalu boste videli, da ste!!).
Zaželjeno so-delovanje, zato: pridružite se čim prej!

!!PS: ustvarjajte si dneve po svoji meri! Srečno!!

Do you want to read MY BLOG IN ENGLISH? Don't translate! - Go here!

10. 6. 09

Mačji recepti z mišjo prilogo


Ta darilna knjižica se je kalila v mojem naročju od repa do glave.

Začelo se je nekako takole:
nekaj petošolk mi je pri likovni vzgoji neumorno motilo pouk s petjem, zato sem morala nemudoma ukrepati. Ker bi bilo zatiranje čudovitih, angelskih glasov nadvse nehumano početje, je bila rešitev jasna in edina: mlade talente je treba predstaviti širšemu svetu (beri: celi šoli). In tako je nastal muzikal 'Mačja šola' (s tekstom, glasbo, kostumi, scenografijo vred). Petje se je iz likovne vzgoje preselilo na popoldanske vaje, navdušenje nad muzikalom pa je iz dneva v dan raslo.
Dekleta so iz muzikala naredile naravnost imenitno predstavo in postale moj navdih za prve ilustracije mačk.

No, mačke in miši (take, kot jih vidite v knjigi) so se drugače rodile na Danskem, kamor sem odromala kmalu po muzikalu. Obdobje na Danskem je bilo nasploh zelo ustvarjalno (o tem morda kdaj drugič), tako da so mačke kar same popadale na papir. Samo ustaviti se nisem smela!

Besedilo muzikala pa se ni prijelo knjige. Tekst je bilo treba napisati na novo, saj v knjigi ne moreš imeti muzike. Vseeno pa lahko v knjigo ujameš dobro voljo. Dobre volje pa ni nikoli preveč, kajne?

In tako je, z malo mačje preje in veliko mišjega cviljenja, nastala knjižica, ki jo nekateri morda že držite v rokah. Knjižica je bila razprodana, pa so jo letos ponovno natisnili, tako da se mačke spet skrivajo po knjigarnah in se prilizujejo kupcem, ki iščejo darilne knjižice za prijatelje in vse, ki jih imajo radi.
Upam, da bodo mačke navdihnile tudi vas!

Ni komentarjev:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright...

Celotna vsebina bloga je avtorsko delo, zato je uporaba gradiva možna le s pisnim dovoljenjem avtorjev (pišite na creatissimo@gmail.com). Kršitve materialnih in moralnih avtorskih pravic ter nespoštovanje pogojev uporabe so kaznivi!