Creatissimo blog in English:

Dobrodošli...

... na CREATISSIMO blogu ..., mestu za ustvarjanje in o ustvarjanju! Ste (ali bi radi bili) kreativni? Pridružite se nam in delite z nami vašo ustvarjalnost, misli, želje, trike, ideje itd. Osredotočili se bomo na kreativni proces, zato ne skrbite, če 'niste talentirani' (kmalu boste videli, da ste!!).
Zaželjeno so-delovanje, zato: pridružite se čim prej!

!!PS: ustvarjajte si dneve po svoji meri! Srečno!!

Do you want to read MY BLOG IN ENGLISH? Don't translate! - Go here!

31. 5. 11

Nova uganka

Danes je spet en tak poseben dan, ravno pravšnji za igrarije! : )

Se še spomnite, kaj smo uganjevali zadnjič? Tudi tokrat vas čaka odkrivanje Slovenije… Nobene nagrade ne ponujam, le malo izpopolnjevanja v poznavanju naše male dežele ; )...

Spet vas sprašujem: Košček katerega slovenskega kraja je to?

Naj prišepnem par namigov:

  • natančno si poglejte ozadje in pokrajino;
  • v tem kraju vas ena znana kreativna oseba ('v sliki') gleda skozi okno;
  • seveda so se tukaj potikali že Rimljani;
  • jaz sem pa že v otroštvu poznala ta kraj zaradi ene dobre zadeve.

Več pa (še) ne povem, da ne bo prelahko…

Torej, z idejami na plan! Me prav zanima, kakšne asociacije boste imeli. (PS: Za napačen odgovor si prislužite pohvalo za pogum).

PS: Ta teden prideta raziskovat Slovenijo tudi moji mentorici iz Finske! No, najbolj pa bosta seveda želeli vedeti, kako napreduje moja raziskava v okviru projekta fototerapije : ). Vesela!

27. 5. 11

Miks

Ta teden je en tak ustvarjalni teden… Na prstih se izmenjujejo barve kar po tekočem traku, in komaj jih spravim dol, da grem potem vsaj približno spodobna na delavnice in opravit druge 'biznis' reči. Dobri občutki, zahvaljujoč tudi odmoru prejšnji vikend.

Rezultati že pred časom postavljenega vprašalnika so pokazali, da vas najbolj zanimajo moja dela in pa likovna ter fototerapija.  Morda ste že opazili, da sem vaše želje že poskusila upoštevati v mojih zadnjih objavah :).

Kar se tiče pa mojih izdelkov… Saj ne, da bi skrivala svoje stvari ali proces nastajanja mojih del, le tako približno je, kot je (mislim da) enkrat omenjala Marika… Ne znese mi: časovno in praktično. Ko sem v 'elementu', in z zapacanimi prsti, je nemogoče prijemati fotoaparat in fotografirati. Mogoče bi bilo lažje s kakšno kamero na stojalu, a trenutno časovno tega še ne zmorem spraviti skupaj. Morda… enkrat… 

V vsem tem uživanju v packanju sem se spoprijela tudi z Vladkinim izzivom ter se lotila štampiljkanja. Miksanje je moj 'stil', tako da sem se z veseljem lotila (z)mešanega štempljanja ;). Tole je rezultat lahkotnega pristopa k stvari:

No, pa si pobližje poglejmo, kako sem se stvari lotila:

25. 5. 11

Opazovanje

Privoščila sem si odklop, morda celo pobeg… Svoj mir sem našla tam, kjer si običajno polnim baterije. Med njivami, travniki, gozdovi, reko, kamni… Poleg zbiranja žuljev na rokah, sem si privoščila en velik, sproščeni 'nič'. Opazovanje. Gledala sem trave…

…skozi okno:

…od blizu (po dežju):

…od daleč:

…v vetru:

…in soncu:

Pa tudi drugače:

Tudi preprosta trava je lahko navdih za ustvarjanje: 

Ste jo te dni kaj (dobro) pogledali, travo? Saj veste, navdihi nas lahko čakajo čisto pred nosom

19. 5. 11

V delu – ali zdravilna moč ustvarjalnosti

Gotovo ste že slišali, da ima ustvarjalnost zdravilno moč. Že veliko študij je dokazalo te trditve. Moje področje dela je predvsem usmerjeno v likovno terapijo in fototerapijo, čeprav včasih v delo vključujem tudi druge zvrsti umetnosti, ustvarjalnega mišljenja. V fazi spoznavanja klienta pripravim take naloge, ki mi pokažejo, katera področja so najprimernejša za delo z določenim klientom.

Mnogi likovno terapijo in fototerapijo zamenjujejo s terapevtskim likovnim izražanjem in fotografiranjem, ki prav tako zdravilno vplivata na nas, vendar v tem primeru 'zdravimo' sami sebe, brez terapevta, strokovnjaka oz. svetovalca. Zdravimo svojo dušo, bolečino, ali pa na platno izlivamo svoje veselje, navdušenje, fascinacijo.  Sami.

(v nastajanju…)

16. 5. 11

Od blizu

Te dni gledam na svet od blizu… Kako je, če si majhen, drugi pa veliki? Kako je, če ne vidiš, kaj se skriva zadaj, za velikim strahom, ki se ti je postavil pred nos? Kako je, če dvigneš pogled in pogledaš naokrog iz druge perspektive?

11. 5. 11

Klik

Včasih je potreben le klik, pa je vse drugače. Ni potrebno premikati gore, preplavati oceane, zadeti na lotu ali zmagati na talentih. Ni potrebno znati na pamet pet enciklopedij, preživeti raka, vsaj enkrat preizkusiti drogo, verjeti v čudeže… Le klik, pa je vse lahko drugače.


(le kam, po kateri poti?)

9. 5. 11

Ta Svet…

… je poln navdihov. Ta Svet je poln užitkov. Ta svet je čudovit!

Pogosto me navdihnejo stvari in bitja okoli mene. Pogosto sem očarana nad stvaritvami Narave. Pogosto ne morem verjeti, da sem del tega čudovitega Sveta!

Nova licitacija mojih del za projekt fototerapije je že v teku; in tokrat je tema mojih del posvečena temu čudovitemu Svetu.

Lepo prosim, obiščite mojo CreatissimoLab FB Stran in si izberite delo, ki vam je všeč ter tako pomagajte našemu projektu. Prav tako ste vabljeni, da tam odgovorite tudi na vprašanje, o čem bi si želeli več slišati na tem blogu. Hvala vsem, ki ste že odgovorili in hvala vsem, ki boste obiskali omenjeno stran!

PS: Če nimate FB profila in bi radi sodelovali (ali pa imate kakšno vprašanje), pišite mi na e-mail, pa bom jaz vpisala na FB vaše želje oz. odločitve.

Vabljeni iz srca! 

3. 5. 11

Vaš odgovor…

…mi bo pomagal, da bo ta blog postal boljši… :)

Na vprašanje lahko odgovorite direktno na CreatissimoLab FB Strani ali ga napišete tu,, na blogu (če nimate FB računa ali imate druge razloge, zaradi katerih ne želite pustiti odgovora tam). Najlepša hvala že v naprej!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright...

Celotna vsebina bloga je avtorsko delo, zato je uporaba gradiva možna le s pisnim dovoljenjem avtorjev (pišite na creatissimo@gmail.com). Kršitve materialnih in moralnih avtorskih pravic ter nespoštovanje pogojev uporabe so kaznivi!